Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ο ηρωϊσμός της γυναίκας!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο Ιταλός Μίλο Μανάρα, ύμνησε όσο κανένας άλλος με την απίστευτη τεχνική του, σχεδιάζοντας κόμικς, τον ερωτισμό και το γυναικείο σώμα. Με ανάρτησή του στο Facebook δημοσίευσε τον δικό του μικρό φόρο τιμής στο προσωπικό υγείας που μάχεται την επιδημία του κορονοϊού, δημοσιεύοντας μία σειρά από κόμικς.

Η πατρίδα του δοκιμάζετε πολύ σκληρά από τον ιό, μετρώντας ήδη χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς. Τα συγκεκριμένα κόμικς του Μίλο που αφορούν φυσικά γυναίκες. Ένας ύμνος όχι μόνο για τις Ιταλίδες αλλά για όλες τις γυναίκες του κόσμου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μάχονται βοηθώντας συνανθρώπους, κατά της νόσου.
                                         
   Γυναίκες ιατροί, νοσηλεύτριες, συνοδοί νοσοκομειακών, καθαρίστριες, εργαζόμενες σε σούπερ μάρκετ, όργανα της τάξεως τιμούνται από τον Ιταλό καλλιτέχνη σε μία συλλογή που την ονομάζει: ''Grazie''. Με το λιτό τίτλο ''ευχαριστούμε'' δημιουργεί μια συλλογή με σκίτσα μοναδικά, ειδικά αυτό που δείχνει τη νοσηλεύτρια (Πάνω) να ορθώνει το ανάστημά της μπροστά στην απειλή του κορονοϊού!
                                               
Μίλο Μανάρα: Γεννήθηκε στην Λουσόν στις 12 Σεπτεμβρίου 1945 το πραγματικό όνομά του είναι Maurilio Manara. Είναι Ιταλός δημιουργός κόμικς και ζωγράφος, παγκόσμια φημισμένος ιδιαίτερα για τον ερωτισμό των έργων του. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους κόμικς. Σπούδασε αρχιτεκτονική και ζωγραφική. Άρχισε να δουλεύει πάνω στα ερωτικά κόμικς το 1969. Γρήγορα ξεχώρισε για το ρεαλιστικό του σχέδιο και για τις αισθησιακές γυναίκες των ιστοριών του. Στα περισσότερα έργα του κάνει ο ίδιος και το σενάριο και το σχέδιο, έχει συνεργαστεί όμως και με άλλους συγγραφείς όπως ο Ούγκο Πρατ. Στην Ελλάδα είναι αρκετά δημοφιλής και πολλά έργα του έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά από εταιρίες όπως η Βαβέλ, αλλά και το περιοδικό ''9'' της Ελευθεροτυπίας.