Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η αδρεναλίνη στο "pick"!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Με πλούσιο θέαμα και τέρμα τα γκάζια, ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, το 11o P.i.C.K. ΕΚΟ Racing 100, ένας ξεχωριστός αγώνας karting, θεσμός, που συμπλήρωσε επιτυχώς, 11 χρόνια παρουσίας, μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που χάρισε και φέτος στους θεατές, ένα μοναδικό υπερθέαμα στην διαμορφωμένη ''πίστα'' στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας.

Δεξιοτέχνες οδηγοί και λάτρεις της ταχύτητας, παρουσίασαν με τον ιδανικότερο τρόπο, το συνδυασμό υψηλής τεχνικής οδηγικής κατάρτισης και οδικής ασφάλειας, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Από 8 ετών και άνω, παιδιά μπορούν να εκπαιδεύονται στην οδήγηση karting, γνωρίζοντας από τις μικρές ηλικίες το άθλημα.


Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών, το ιστορικό σωματείο, διοργάνωσε και φέτος, στο κέντρο της πόλης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μία αξιοζήλευτη εκδήλωση, που εκτός από το αγωνιστικό της μέρος, είχε και πολλές ψυχαγωγικές δράσεις.
Η Lamborghini Huragan ξεσήκωσε το κοινό, τα Eco Dirt Games και οι Fanny Flaters Racing Team έκλεψαν τις εντυπώσεις και η ομάδα Ιαβέρης Rally Academy με την Planet Kart Cross Greece έκαναν επίδειξη ασφαλούς οδήγησης, ενώ το τρίκυκλο όχημα του Ιταλού αρτίστα Loris Rosati, προκάλεσε αναστάτωση στις κερκίδες. Επίσης η Formula Student UoP Racing Student team, η πρώτη formula στην Ελλάδα, η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε διαγωνισμό στο εξωτερικό, βρισκόταν για 4η συνεχόμενη χρονιά στο P.i.C.K

O καθηγητής οδήγησης Κωνσταντίνος ''Ιαβέρης'',
γιος του Τάσου Μαρκουίζου "Ιαβέρη"
Στο μικρόφωνο και φέτος ο Τάκης Πουρναράκης, επί χρόνια παρουσιαστής της εκδήλωσης, όπου με το Γιώργο Λιανό  δίπλα του, ως σχολιαστή και showman, αποτέλεσαν οι δυο τους ένα ξεχωριστό δίδυμο, δίνοντας το δικό τους ρυθμό στη ροή του συνολικού προγράμματος.
                                       

Ο φωτογραφικός φακός, αποτύπωσε (Κάτω) τον Γιώργο Λιανό σε μια σπάνια "εκτίναξη", ανάμεσα στα κορίτσια της ΕΚΟ, μια πανέμορφη εικόνα χαράς και διασκέδασης, την ώρα της παρουσίασης όλων των οδηγών karting.
                                             

Από το P.i.C.K, δεν έλειπε και φέτος ο αγαπητός Παναγιώτης Πλιάτσικας, οδηγός karting και χρόνια φίλος και υποστηρικτής του αθλήματος, ρέκορντμαν συμμετοχών στον αγώνα της Πάτρας.
                                                                                 

 Το P.i.C.K, ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Πάτρα και το μηχανοκίνητο αθλητισμό, κινητοποιεί με τη δράση του, φορείς και φίλους, επισκέπτες και ενδιαφερόμενους του αθλήματος, σε ένα θέαμα που καθηλώνει.

Ο νικητής της κατηγορίας Senior, Γιάννης Καρδαμάκης θα αγωνιστεί στον αγώνα Rallycross των EKO Racing Dirt Games στο Μαρκόπουλο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και εξοικείωση του με το Crosscar, θα έχει την δυνατότητα μιας ημέρας δοκιμών στο EKO Racing Διαδρόμιο.