Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Το στίγμα του μελανιού!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η κουλτούρα των τατουάζ, παρά την τεράστια εξάπλωσή της τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι τέχνη και πίσω απ' αυτή την τέχνη κρύβονται  σχέδια και ζωγραφική μοναδικής ομορφιάς. 

Στο δυτικό πολιτισμό τα τατουάζ αντιμετωπίζονται ως τάση, συνηθίζονται σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όμως η κουλτούρα τους υπαγορεύει να μην είναι φανερά και αυτός ο μυστικισμός που δημιουργούν, τους προσδίδει μια ακαταμάχητη γοητεία.


Στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει να επιδεικνύουμε τα τατουάζ στο σώμα μας, συγκριτικά με άλλες χώρες. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο βέβαια ότι η εποχή του "κρύβομαι" έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σήμερα η κοινωνία μας αρέσκεται στο να "παρουσιάζεται", εκφράζοντας την εξωστρέφειά της με ένα καμουφλαρισμένο τρόπο. Άλλωστε η επιλογή tattoo έχει τη σημασία της και το κάθε σχέδιο αντικατοπτρίζει μια ιδέα. Εκεί επί το πλείστον στηρίζεται και η αξία του κάθε έργου, όπως και το ταλέντο αντίστοιχα του δημιουργού.


Όπως και να 'χει η δερματοστιξία είναι μια ιδιαίτερη τέχνη που οι Έλληνες δημιουργοί tatoo, διαθέτουν μπόλικη! Στο 4ο Athens Tattoo Expo που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στην Helexpo στο Μαρούσι, δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική κοινότητα των tattoo artists να αναδείξουν τη δουλειά τους. 

Είμαστε και εκεί απολαμβάνοντας λίγο απ' την κρυμμένη χάρη τους...