Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ηθικός αυτουργός χωρίς ευθύνη!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τo τένις από αυστηρό και απρόσιτο γίνετε φιλικό και τα πωλητήρια αθλητικών ειδών εκσυγχρονίζουν το τμήμα των ειδών της αντισφαίρισης. 

Τα αντίστοιχα γήπεδα για το συγκεκριμένο σπορ επεκτείνονται, τα φυλλάδιά τους τονίζουν τις υποδομές τους και τις ακαδημίες που διατηρούν, προκειμένου να σας μάθουν τένις! Στην Ελλάδα, την κατεξοχήν χώρα της υπερβολής και της υπερκατανάλωσης (πράγμα οξύμωρο σε εποχή οικονομικής ύφεσης αλλά πραγματικό...) τρέχουν όλοι στα γήπεδα τένις, με λευκά σορτσάκια ή καυτές μίνι φούστες και προσπαθούν να ''σταυρώσουν'', ο θεός και η ψυχή τους δηλαδή, το κίτρινο χνουδωτό μπαλάκι!

Ο μόνος που δεν ευθύνεται για την νέα αθλητική δραστηριότητα του νεοέλληνα είναι ο μόλις 21χρονός ηθικός αυτουργός, Έλληνας τενίστας κάτοικος Μονακό, Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των Nitto ATP Finals στο Λονδίνο και έγραψε ιστορία! 

Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε 2-1 στο tie break του 3ου σετ (6-7,6-2, 7-6) τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των τελικών, Nitto ATP Finals, στην Ο2 arena του Λονδίνου, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στην διοργάνωση των οκτώ κορυφαίων στη σεζόν

Αυτός ήταν ο ένατος τελικός καριέρας του Έλληνα πρωταθλητή, έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις. O Τσιτσιπάς, θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της Παγκόσμιας κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ ενώ στο λογαριασμό του θα προστεθούν 2.600.000 δολάρια.

Κίνηση θα παρατηρηθεί αύριο στα γήπεδα του τένις στον τόπο μας! Συνιστάτε προσοχή στους οδηγούς έξω απ'αυτά, για την κυκλοφορία των οχημάτων και στους ανθρώπους πέριξ αυτών για την αιώρηση των ''κίτρινων χνουδωτών'' !