Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ο τουρισμός στο επίκεντρο!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Ένα εξόχως σημαντικό διήμερο αφιερωμένο στον τουρισμό και στην τεράστια προοπτική που προσφέρει το Ελληνικό τουριστικό προϊόν παρουσίασε μέσα από μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραίτη (ΣΑΣΠ), το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Ψυχικό. 

Με μια σειρά από workshops, συναντήσεις και επαγγελματικές συνέργειες στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραίτη, συγκέντρωσε με τους διακεκριμένους προσκεκλημένους του και όλο το project συνολικά που είχε ετοιμάσει, το ενδιαφέρον των ανθρώπων που άπτονται του χώρου, φορέων και οργανισμών και με αντιπροσωπευτική την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας Τουρισμού
                                                                          

Με τη φιλοδοξία να δοθεί νέα πνοή στον τουριστικό ορίζοντα της χώρας και να ισοσκελιστούν επαρκώς η δυνατότητα δημιουργίας νεοεισερχόμενων και εγχώριων επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψιν τις μελέτες χωροταξικού σχεδιασμού πάνω στις οποίες θα βασιστεί το τουριστικό αναπτυξιακό μοντέλο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, έδωσε προτεραιότητα στην διατήρηση της αυθεντικότητας και της τουριστικής μας ταυτότητας, ταυτόχρονα με την αρμονική αναβάθμιση  της ποιότητας των υπηρεσιών στην τουριστική οικονομία.
                                                                                                                               
Στο πάνελ του Σαββάτου ο υπ. Τουρισμού με την πρόεδρο του ΕΟΤ
ο Αλέξανδρος Βασιλικός πρ. ΞΕΕ, ο Εμμανουήλ Γιαννούλης
αντιπρ. ΠΟΞ και ο Γιώργος Βερνίκος, γ.γ ΣΕΤΕ, με
συντονίστρια τη Μαρία Θεοφανοπούλου.
Το διήμερο φόρουμ έθεσε τη βάση για τη βέλτιστη εξέλιξη της τουριστικής οικονομίας, καθώς το πλαίσιο που επαναπροσδιορίστηκε από τον υπουργό Τουρισμού κινείται πάνω στους τρεις βασικούς άξονες εθνικής στρατηγικής, οι οποίοι χρειάζεται να εξυπηρετούν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του τουριστικού μοντέλου που θα ακολουθηθεί. Ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε για προορισμούς που θα αντέξουν στο χρόνο, όπως και για την απαραίτητη βελτίωση της ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών, πάντα με γνώμονα τη διατήρηση των παραδόσεων και των παραδοσιακών συνηθειών της Ελλάδας. 
                                                             
Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου έκανε λόγο για την καλλιέργεια
τουριστικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης προς
την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.
Η Άτζελα Γκερέκου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο momentum που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ανθρώπινου αποτυπώματος που αφήνουμε μέσο της τουριστικής κινητικότητας, το οποίο στέκεται βαρύ, στην προσπάθειά μας να προάγουμε πρωτοβουλίες φιλικότερες στο περιβάλλον. Η πρόεδρος του ΕΟΤ στάθηκε στην εκπαίδευση των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν υπηρεσίες τουρισμού, προς την κατεύθυνση της προσφοράς ενός εξειδικευμένου τουριστικού προϊόντος, με σκοπό την ανάπτυξη περισσότερο του Θεματικού Τουρισμού και  αξιοποιώντας κατάλληλα τη δυναμική και το πεδίο βιώσιμης ανάπτυξης που ανοίγεται στη δεδομένη εποχή και χρονική στιγμή που διανύουμε. 
                                   
Στην εικόνα εκτός των κάτωθι προαναφερθέντωνη Μαρίνα Κονιδάρη 
πρ. Οργανωτικής Επιτροπής ΣΑΣΜ forum και ο Αντώνης Καρτάλης 
από τη Γενική Διεύθυνση Σχολής Μωραίτη, εκατέρωθεν
του Γιώργου Αλεξανδράτου 
Το πρόγραμμα της διημερίδας ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή με τη συζήτηση σχετικά με πρακτική εφαρμογή εφαρμογή της εξέλιξης της τουριστικής ανάπτυξης, ταυτόχρονα με την εγκαθίδρυση μια προοδευτικής και προηγμένης εποχής για τη χώρα, μεταξύ του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Διευθυντή Ανάπτυξης της Lamda Development για το project Ελληνικό Ζήσιμου Δανηλάτου και του Νεκτάριου Δεμενόπουλου, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος δημοσίων σχέσεων του ΟΛΠ-Cosco. Στο ρόλο του συντονιστή ο Γιώργος Αλεξανδράτος, πρόεδρος του ΣΑΣΜ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, πρόεδρος ΕΕΝΕ.