Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Δουλεύοντας από το σπίτι...


Τα δεδομένα γύρω από τα μέτρα ασφαλείας στην μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλάζουν καθημερινά, από λεπτό σε λεπτό με καταιγιστικό ρυθμό. 

Πριν δέκα περίπου μέρες, οι περισσότεροι βρισκόμασταν κανονικά στα εργασιακά μας πόστα και η ανησυχία για το ''...πού θα πάει όλο αυτό;...'' ήταν το κύριο θέμα συζήτησης σε όλα τα γραφεία, τα καταστήματα, στα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Πλέον το ερώτημα παραμένει, αλλά διεξάγεται στα chatting rooms, και στις βιντεοκλήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εργάζεται πια από το σπίτι μπαίνοντας σε μια πρωτόγνωρη, κατάσταση. Οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους να ανταπεξέλθουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Το να δουλεύεις από το σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση για όποιον δεν έχει συνηθίσει, είναι βέβαια, δεδομένου των συνθηκών, αναγκαία εξέλιξη.

Το να δουλεύεις από το σπίτι δεν είναι μόνο θέμα ανάγκης, εμπειρίας ή και νοοτροπίας, είναι και θέμα ''εκπαίδευσης''. Αλλά, μην ανησυχείτε, είναι ευκαιρία να ασκηθείτε και σε δυο τρεις μέρες θα γίνετε ειδικοί

Κι όταν με το καλό περάσει όλο αυτό, θα επιμένετε στο να εργάζεστε από το σπίτι!