Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Πάθος για τον καφέ...


Attibassi! Ένας αρμονικός καφές, με έντονο άρωμα και γεμάτη, ισορροπημένη γεύση. Απόλαυση μεγάλη! Αυτό προσφέρουν τα μείγματα Attibassi Espresso Italiano.

Αυτή είναι η εταιρική αποστολή της Attibassi. Για την Ιταλία ο καφές είναι πάθος και ο συγκεκριμένος έχει και ιστορία. Το 1918 στην πρωτεύουσα της Emilia-Romagna δηλαδή, στη Μπολόνια, η οποία αργότερα έγινε η καρδιά που χτυπάει μια ακμάζουσα κοιλάδα τροφίμων, φημισμένη παγκοσμίως για την ποιότητα των προϊόντων της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Attibassi... δημιουργήθηκε εκεί! Οι ιδρυτές Agostino Atti, ένας ζαχαροπλάστης και επιχειρηματίας, και ο Marco Bassi, ένας μετανάστης από στην Αργεντινή, συνέβαλαν στη δημιουργία του. Κατά την μεταπολεμική περίοδο, τα προϊόντα της Attibassi έγινε η προσοχή των πιο απαιτητικών πελατών και η εταιρεία εξελίχθηκε σε μέγεθος και ανάστημα για να γίνει σύγχρονη βιομηχανία, συνδυάζοντας την παράδοση με τις τελευταίες τεχνολογίες.


Σήμερα, η Attibassi ανήκει στον όμιλο Coinden που βρίσκεται στο Castelmaggiore της Μπολόνια - μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καβουρδίσματος καφέ στην Ιταλία. Οι καφέδες και τα μείγματα που χρησιμοποιούνται είναι προσεκτικά επιλεγμένα και προέρχονται από περιοχές αναγνωρισμένες για την ποιότητα των προϊόντων τους. Οι κόκκοι καφέ Arabica προέρχονται από τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Γουατεμάλα, την Ινδία και την Αιθιοπία. Οι κόκκοι καφέ Robusta εισάγονται από την Ινδία και την Αφρική.


Το Solo Gelato, του Νίκου Χριστογιώργου (φωτ.) στο Χαλάνδρι, έκτος του ότι μας μυεί στο πάθος του κορυφαίου παγωτού μας βάζει και στο παιχνίδι της εμμονής μονομάρκας καφέ. Ο Attibassi, με τέχνη και μεράκι, παρασκεύαζεται άριστα από τα χέρια των ειδικών του παγωτού, και σερβίρεται για τον απολαύσετε στο μοναδικό χώρο του Solo Gelato.  
        
Το κατάστημα, Ανδρέα Παπανδρέου 44, στο Χαλάνδρι, από το πρωί έως αργά το βράδυ, είναι ένας χώρος που προσφέρει κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας, τις αγαπημένες μας απολαύσεις!  

Πέτρος Καστορίνης / Νorth Pages