Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Καμπάνια προστασίας και πρόληψης!


Με τον τίτλο "Μένουμε σπίτι", το υπουργείο Υγείας κυκλοφορεί την καμπάνια για τον περιορισμό του ιού που έχει επιφέρει την μεγαλύτερη κρίση στη δημόσια υγεία της παγκόσμιας ανθρωπότητας, σε μια πρωτοβουλία ενδυνάμωσης της συνείδησης και της ατομικής ευθύνης των πολιτών. 

Θέλετε να βγείτε μία βόλτα; Καλύτερα να το σκεφτείτε διπλά και να επιδείξουμε όλοι μας ένα μεγαλύτερο αίσθημα συνέπειας και ευθύνης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερο δυνατόν συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της, ο Κορονοϊός.

Άδειες αίθουσες στα σχολεία, άδειοι δρόμοι, εργασία εξ αποστάσεως-τηλεργασία και εκπαίδευση μέσο διαδικτυακής πλατφόρμας όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως, νεύματα ευγενείας άνευ χειραμψίας στις πολιτικές συναντήσεις, κλειστοί όλοι οι χώροι εστίασης, εστιατόρια, καφέ, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και αναστολή κάθε είδους αθλητικών και πολιτιστικών συγκεντρώσεων-εκδηλώσεων, συνθέτουν το σκηνικό της κατάστασης στη χώρα, ακολουθώντας αυστηρά τα προκαθορισμένα βήματα περιορισμού εξάπλωσης του Κορονοϊού. 

Ένα, ένα τα σημεία μαζικής συγκέντρωσης, ανακοινώνουν το κλείσιμο των θυρών τους και συστήνεται από τους αρμόδιους φορείς να αποφεύγονται οι μαζικές συναντήσεις. Ήδη το Ολυμπιακό Στάδιο, ΟΑΚΑ και το Golden Hall, στα βόρεια προάστεια, έχουν κλείσει τις εισόδους τους, μέχρι νεοτέρας.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ, βρίσκονται σε επιφυλακή και σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διευθυνση Αττικής και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, είναι έτοιμοι, συνεισφέροντας με τις υπηρεσίες τους στην ανίχνευση και τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των γιατρών, πλένουμε επιμελώς τα χέρια μας και αποφεύγουμε τις εξόδους για την ελαχιστοποίηση μετάδοσης του ιού.  Επίσης είναι άκρως σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στην εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων, μένουμε σπίτι! Σε καμία περίπτωση δεν πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, για την αποφυγή υπερφόρτισης του συστήματος υγείας. Επικοινωνούμε με το γιατρό μας και ακολουθούμε πιστά τα προτεινόμενα.

Καλή δύναμη, με σύνεση και ψυχραιμία!
Ανδρονίκη Παντιώρα / North Pages