Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Στις Κυκλάδες τα Χριστούγεννα!


Το διάβασμα βιβλίων βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Είναι ευεργετική η δράση του διαβάσματος βιβλίων στον ελεύθερό μας χρόνο. Και τώρα αυτές τις ημέρες για αυτούς που το... έξω δεν του καλύπτει, μπορούν να ''γεμίσουν'' με ένα καλό βιβλίο. 

Οι αργίες προσφέρουν αρκετές ελεύθερες ώρες ξεκούρασης ή ακόμα ακόμα τα βράδια μπορούμε να τα ''τραβήξουμε'' προς το ξημέρωμα ταξιδεύοντας στις Κυκλάδες διαβάζοντας... Πώς;

Το τελευταίο συγγραφικό δημιούργημα της Ελίνας Βαρβαρήγου με τίτλο: ''Υποτείνουσα'' των εκδόσεων ''Πνοή'', είναι ένα πραγματικό συγγραφικό έργο όπου η δημιουργός του μεταφέρει την κίνηση και την πλοκή ενός εξαιρετικού σεναρίου με μοναδικό τρόπο στο χαρτί.

Η Ελίνα Βαρβαρήγου θα βρίσκετε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 12:00 στο ''Χαρτοπόλις'' για να συζητήσετε μαζί της καθώς και να υπογράψει την κάθε... ''Υποτείνουσα''. Είναι ευκαιρία να γνωρίσετε την συγγραφέα από κοντά!

Λίγα λόγια για το ''έργο'': Ένας καταξιωμένος συγγραφέας βρίσκεται σε τέλμα, περνώντας τον τελευταίο χρόνο κλεισμένος στο διαμέρισμά του μπροστά στην άδεια σελίδα του υπολογιστή. Μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του κι εξαφανίζεται ανεξήγητα. Ακολουθώντας τα ίχνη της, ένα ταξίδι ξεκινά. Μια διαρκής αναζήτηση του εαυτού μέσα από μια πορεία στις Κυκλάδες, γεμάτη μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις από τα ελληνικά νησιά. Τρεις άνθρωποι-κλειδιά θα βρεθούν στον δρόμο του· μία γυναίκα-γκουρού στη Σαντορίνη, ένας αγροτικός γιατρός στην Ανάφη κι ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στη Δονούσα. Συναισθήματα και μνήμες βαθιά θαμμένες ξυπνούν. Μυστικά καλά κρυμμένα βγαίνουν στο φως κι αλλάζουν τη ζωή του ήρωα για πάντα, τοποθετώντας τον ίδιο σ' ένα βαθύτερο επίπεδο εξέλιξης. Ένα τρίγωνο θα καθορίσει την πορεία του. Πώς ακριβώς σχηματίζονται οι πλευρές του και τι σημαίνουν; Τι είδους εκπλήξεις του επιφυλάσσει η υποτείνουσα όταν το τρίγωνο ολοκληρώνεται;
Η Ελίνα Βαρβαρήγου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Bourgogne. Είναι ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού "Μαίρη Πόππινς" στη Φιλοθέη και ασχολείται καθημερινά με την εκπαίδευση και τη συγγραφή. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ η ίδια συμμετέχει ενεργά σε παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με θέμα τη συγγραφή βιβλίων.''Τα παραμύθια της Ελίνας'', δύο βιβλία των εκδόσεων ''Σοκόλη'', το 2012 ήταν τα πρώτα συγγραφικά δημιουργήματα της Ελίνα Βαρβαρήγου και πριν το σημερινό ''Υποτείνουσα'' είχε κυκλοφορήσει το 2017 από τις εκδόσεις ''Ιωλκός'' το ''Υπό γωνία''.