Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Οι στολισμοί για τα Χριστούγεννα μας αλλάζουν σιγά-σιγά τη διάθεση, προετοιμάζοντας το εορταστικό σκηνικό για τη μεγάλη γιορτή της αγάπης. Τα φώτα άναψαν, ο χιονιάς κατέφθασε έστω και αργοπορημένος, περιμένοντας όσο τίποτε άλλο τον Άγιο Βασίλη με τα δώρα της αναγκαίας επιβράβευσης. Τον Άγιο Βασίλη που θα ζεστάνει τις καρδιές μας καθολικά.

Τα Χριστούγεννα αποτελούν πραγματικά την πιο αντιπροσωπευτική γιορτή αγάπης, διατηρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα ενός προσωπικού στοχασμού και επαναπροσδιορισμού για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι η εποχή της ανασύνταξης, της επανατοποθέτησης, αλλά πάνω απ΄όλα το τιμόνι των σκήπτρων στη διαδρομή της ζωής, κρατά πατροπαράδοτα ο επαναπροσδιορισμός της σημασίας της ύπαρξης, γι' αυτό και ο λόγος, η αιτία της ύπαρξης, χρειάζεται να διαφαίνεται ορατός. Φωτεινός!

Μέσα στο όλο κλίμα που δημιουργείται τις ημέρες που έρχονται, οι άνθρωποι, στη σκακιέρα της ζωής δεν είναι πιόνια, είναι αυτοί που κρατούν τους σηματοδότες που δείχνουν την κατεύθυνση, προς τα που θα οδηγηθούμε και ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε, αναθερμαίνοντας παράλληλα αυτή τη φλογερή αίσθηση της εσωτερικής αναδρομολόγησης και της ενστικτώδους προσωποποίησης του σκοπού μας.

Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!
North Pages!