Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Μαγεία σε τεντωμένο σκοινί!

           
Οι καλύτεροι ακροβάτες του κόσμου μας μεταφέρουν σε ένα σύμπαν δίχως όρια και μας αποκαλύπτουν τον συναρπαστικό κόσμο τους. Ένα Χριστουγεννιάτικο λαμπερό υπερθέαμα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά, αλλά και όλη την οικογένεια, από το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας (China National Acrobatic Troupe), έρχεται στο Christmas Theater.

Μια παράσταση που κόβει την ανάσα! Καλλιτέχνες – ακροβάτες περιζήτητοι από όλους τους παγκόσμιους θιάσους όπως το Cirque du Soleil, παίζουν με ξίφη και σπαθιά, ακροβατούν με ποδήλατα και ισορροπούν με άνεση πάνω σε σχοινιά, με απαράμιλλη ακρίβεια, χορεύουν με αιωρούμενα πιάτα με φυσικότητα και χάρη και προσγειώνονται με καλλιτεχνική δεξιότητα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών!

Με εναέριους στροβιλισμούς, θεόρατες πυραμίδες από ευλύγιστα σώματα, ποτάμια από μετάξι, πολύχρωμες παραδοσιακές στολές και πολύ χιούμορ, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας επισκέπτεται και πάλι τη χώρα μας.
                                       

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή σχολή που την καθιστά καλλιτεχνικό φαινόμενο διεθνών διαστάσεων. Μέχρι τώρα, το διάσημο αυτό συγκρότημα έχει κερδίσει 60 χρυσά μετάλλια σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 130 χώρες εντυπωσιάζοντας εκατομμύρια θεατές.

Τα χαρακτηριστικά τους έργα-ορόσημα “Gorgeous Girls-Diabolos” , “Pagoda of Bowls”, “Concerto · Black & White Fantasy” και “Hand Balancing & Equilibrium” που θα απολαύσουμε στις παραστάσεις της Αθήνας, έχουν αποσπάσει τα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ "Ακροβατικών του Αύριο" στο Παρίσι και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο. 

O πρώτος ακροβατικός θίασος που δημιουργήθηκε μετά την ίδρυση της Νέας Κίνας to 1950, αποτελεί ορόσημο της κινέζικης παράδοσης αφού πρόκειται για το διασημότερο θέατρο ακροβατών της χώρας που συμμετείχε στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, τον Αύγουστο του 2008.