Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Υπό το βλέμμα των Ολυμπιονικών!


κείμενα / φωτογραφίες: Πέτρος Καστορίνης

Ένας ακόμα τοπικός αγώνας δρόμου, με πολλές ηλικιακές κλάσεις για τους συμμετέχοντες και πολλές κατηγορίες-διαδρομές για τους ενδιαφερόμενους αθλητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα βόρεια της Αττικής. Από παιδιά του Δημοτικού έως και ογδοντάρηδες διέκρινε κάποιος ανάμεσα στους 1800 περίπου δρομείς. 

Η διαδρομή ήταν αυτή που προκαλούσε το μεγάλο ενδιαφέρον του 42ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού που διοργάνωσε ο αντίστοιχος Δήμος. Είχε αφετηρία το κέντρο του Παλαιού Ψυχικού και τερματισμό το ''Άλσος Ψυχικού''. Η παρουσία της ''αντιπροσωπείας'' του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ( Στην αρχική φωτογραφία η Νίκη Μπακογιάννη και η Όλγα Βασδέκη) ήταν η ομορφότερη, η καλύτερη και καθαρότερη αιτία να δώσουν οι δρομείς τον δυνατότερο εαυτό τους στην προσπάθειά τους. 
                                   
Αθλητές όλων των ηλικιών γεμάτοι χαρά! 

Τα παιδιά του Δημοτικού με την αγωνιστικότητά τους ενθουσίασαν !
Σε όλο το παραπάνω σκηνικό, υπό το βλέμμα των Ολυμπιονικών μας, οι συμμετέχοντες ήταν όλοι υπέροχοι. Από τα μικρά παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, τους αθλούμενους, αλλά και  τους εξαιρετικούς αθλητές. 
 
Η Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη
Η Όλγα Βασδέκη Ολυμπιονίκης, 5η στο τριπλούν στην Ατλάντα το 1996, δεν έδωσε απλά το παρόν της στον Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού, συμμετείχε και στην διαδρομή των 5000 μέτρων. Με τον τερματισμό της, έδωσε την χαρά στον Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη καθώς και στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και κάτοικο Ψυχικού, Γιάννη Σταθόπουλο που συμμετείχαν κι αυτοί στον αγώνα... να καμαρώνουν που τερμάτισαν στην ίδια θέση με την κορυφαία αθλήτρια. 
          
Όλγα Βασδέκη, Δημήτρης Γαλάνης και Γιάννης Σταθόπουλος
μαζί στο ''νήμα'' του τερματισμού!
Η μεγάλη αθλήτρια μας μίλησε για τους αγώνες που γίνονται κατά τόπους: '' Σκοπός των δράσεων σε τέτοιου είδους κατά τόπους συναντήσεις, πέρα από την τεράστια αξία της άθλησης, υπάρχει και αυτή της γνωριμίας με το περιβάλλον που ζούμε, καθώς και η επικοινωνία με τους συγκατοίκους στην πόλη μας. Είναι σημαντικά τα οφέλη που αποκομίζουμε απ'αυτό, για την διαμόρφωση της κοινωνίας μας προς το καλύτερο''
   
Η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη
Η Νίκη Μπακογιάννη, δεύτερη Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος στην Ατλάντα το 1996, μετά από μία επική επίδοση και ιστορική ''μονομαχία'' με την Στέφκα Κοσταντίνοβα, ήταν σήμερα στο Ψυχικό και με ενδιαφέρον παρακολούθησε όλες τις κατηγορίες-διαδρομές. '' Οι αγώνες αυτοί προωθούν τη συμμετοχή στον αθλητισμό ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και την σωματική άσκηση στους μεγαλύτερους. Είναι σημαντική και με την ίδια σοβαρότητα πρέπει να συνεχίσουν'' μας είπε η Νίκη Μπακογιάννη.
                     
                                                                                         
Δημοσιογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή έχοντας το τρέξιμο ως μέσο εκτόνωσης, ως διέξοδο, ως τρόπο ζωής, αλλά και μια ευκαιρία για να βελτιώνεται, να προσεγγίζει και να να ξεπερνά τα όριά του, ο Ιωάννη Παπαδόπουλος, έχει το προφίλ του ευγενή και σπουδαίου αθλητή. Ο Ιωάννης, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του 42ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού, νικητής στην πιο απαιτητική διαδρομή, αυτή των 10.000 μέτρων! Επιπλέον, αυτό που μας είπε, προσθέτει την πρέπουσα σημασία στην αξία αυτού του αθλητή: ''...Πάντα στις δημοσιογραφικές αποστολές κουβαλάω και τα αθλητικά μου παπούτσια και βρίσκω χρόνο για προπονήσεις. Όταν δεν τα καταφέρνω, νιώθω πως κάτι λείπει από τη μέρα μου...''
                 
Η παρουσία του αντιδημάρχου οικονομικών (του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού)
ήταν διακριτική μεν, σημαντική δε, σε κάθε επιλύσιμο
ζήτημα της διοργάνωσης
Οι άνθρωποι του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, καθώς και ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, ασκώντας τις αθλητικές τους υποχρεώσεις, ήταν σήμερα όλοι εκεί, σε μια  προσπάθεια όλοι, μαζί και με το πλήθος των εθελοντών,  για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η Κατερίνα Λάσπα είχε το ξεχωριστό ρόλο της ενημέρωσης των συμμετεχόντων και των θεατών του 42ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού κι ήταν άψογη.