Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Το ταλέντο που δεν αδικείται...!


Στον ανθρώπινο κόσμο τίποτα δεν γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια αντιληπτό και αισθητό, όσο η αδικία και στην "θεατρική δίκη" της Μαρί Κιουρί, το γυναικείο δαιμόνιο προσπαθεί να ισορροπήσει αλώβητο, ανάμεσα σε όλους τους ρόλους της ζωής και των καθηκόντων της! Στην απολογία της, η Μαρί Κιουρί που υποδυέται η Πέγκυ Τρικαλιώτη, εκφράζει πολυσχιδώς, με μία εμβληματική, περιγραφική ομολογία, αυτήν ακριβώς την παλλινωδία.

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη αφοπλιστική ολοσχερώς, μετουσιώνει με το πολυπρόσωπο ταλέντό της, το προσωπικό "δράμα" που κυριεύει τη γυναικεία ύπαρξη σε όλους τους τομείς της ολοκλήρωσής της. Το έχει εκφράσει σε όποια σκηνή κι αν ανέβηκε σε όποιο έργο κι αν έπαιξε. Ως Μαρί Κιουρί, στην ''Απολογία της...'' το υποκριτικό της ταλέντο ''απολογείται'' και σε αυτόν τον ρόλο με την απίστευτη μοναδικότητά της.

Πέγκυ Τρικαλιώτη
Το κείμενο της Ευσταθίας (Έχει γράψει φυσικά και την μουσική του έργου) παίρνει ως αφορμή τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, συγκεντρώνοντας παράλληλα πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας, που αναδεικνύουν, με ευαισθησία, τις άγνωστες πτυχές μιας προσωπικότητας, ερευνήτριας, επαγγελματία, συζύγου, μητέρας, ερωμένης.

Αγγελική Πασπαλιάρη

Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Την δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία έχει κάνει η Κίρκης Καραλή και την Πέγκυ Τρικαλιώτη στην σκηνή του Θεάτρου Σταθμός στο έργο '' Η απολογία της Μαρί Κιουρί '', πλαισιώνουν η ηθοποιός Αγγελική Πασπαλιάρη και ο χορευτής Κωνσταντίνος Παπανικολάου. Μία εξαιρετική επιλογή για τις μέρες αυτές που μας φέρνουν πιο κοντά στο θέατρο!

Κείμενο: Ανδρονίκη Παντιώρα, Πέτρος Καστορίνης