Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Σκανδιναβική απόβαση στην Ελλάδα!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Παρότρυνση να ταξιδέψουν οι Σκανδιναβοί αυτό το καλοκαίρι στη Ελλάδα και να ζήσουν το όνειρο της Μεσογείου από το κορυφαίο περιοδικό ''Vagabond Μagazine''.

Το Σουηδικό περιοδικό ταξιδιωτικού περιεχομένου ''Vagabond'' κυκλοφορεί από το 1987 και έχει μέση κυκλοφορία 154.000 αντίτυπα. Ταυτόχρονα σήμερα που η κυκλοφορία της έκδοσης συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Fredrik Brändström, γράφει: ''... Μολονότι το γεγονός πως έχουμε αναστείλει όλα τα ταξιδιωτικά μας σχέδια, ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο τεύχος θα σας εμπνεύσει για μελλοντικές περιπέτειες(!). Ονειρεύομαι ένα μεσημεριανό γεύμα στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, ένα πραγματικά ωραίο ταξίδι, ένας εξαιρετικός προορισμός...''

Γενικά όλοι οι συντάκτες του ''Vagabond'' χαρακτηρίζουν τα νησιά μας ''άγνωστους θησαυρούς'' που θυμίζουν τους ''παραδείσους της παιδικής μας ηλικίας''. Πολυσέλιδες παρουσιάσεις των νησιών μας στο Ιόνιο και τις Κυκλάδες που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, περιλαμβάνει ειδική έκδοση του Σουηδικού περιοδικού και επιπλέον το εξώφυλλο της έκδοσης φιλοξενεί φωτογραφία από τη Ελλάδα και το οπισθόφυλλο διαφήμιση του Ε.Ο.Τ., που καταχωρήθηκε χωρίς κόστος μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας Τουρισμού Σκανδιναβίας.

Μία ακόμα επιβεβαίωση της επιτυχίας της στρατηγικής των μέτρων καθώς και την τήρηση αυτών από τους πολίτες, κατά την εξάπλωση του Covid-19 στην χώρα μας που αποτέλεσμα είχε να αποτελούμε προορισμό ασφαλείας για τις καλοκαιρινές διακοπές ξένων τουριστών. Ελπίζουμε πως η φετινή προσέλευση των τουριστών, θα είναι μικρή οικονομική πανάκια για την ευρύτερη ζημιά που θα υποστεί η δική μας ''βαριά βιομηχανία''!