Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Επέτειος του ταξιδιού στην κόλαση!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Αν υπάρχει μια φράση που συνοψίζει καλύτερα το τελευταίο άλμπουμ των Beatles, Let It Be, είναι η εξής: ''Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις''. 

Και αυτό ακριβώς βιώσαμε όλοι οι ''ακόλουθοι'' τους το 1970. Το Let It Be ξεκίνησε με τόσο μεγάλες ελπίδες και τελείωσε με τόσο εχθρικότητα και εχθρότητα μεταξύ της μπάντας. Εμάς μας πήραν μαζί τους σε ένα ακόμα ταξίδι και μας ''προσγείωσαν'' στην κόλαση αφού ήταν ο δίσκος που χώρισε, τους ήδη χωρισμένους τους Beatles.

Σήμερα το Let It Be έγινε 50 χρονών, από τις 8 Μαΐου των '70's, το άλμπουμ συνοδεύτηκε από ένα ντοκιμαντέρ του ίδιου τίτλου που υπογράμμισε μόνο τη σκοτεινή διάθεση μέσα στο γκρουπ.

Σε τελική ανάλυση, λατρέψαμε και αυτόν το χωρισμό. Ένα χαρούμενο τέλος θα μας είχε ''μπολιάσει'' με την έννοια της αμφισβήτησης τους. Οι Beatles μπορούσαν να τραγουδήσουν στη σκηνή χωρίς overdubs ή στούντιο τεχνάσματα, πάντα ζωντανοί και γνήσιοι! Οι συνθέσεις των Beatles ήταν έκφραση του συναισθήματος και ηχητικά κινούμενες μορφές...