Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Η ζωή μετά...!


επιμέλεια Ανδρονίκη Παντιώρα
φωτογραφία Πέτρος Καστορίνης 

Ο σημαντικότερος ίσως συγγραφέας-κωμικογράφος, με τα αιχμηρά και καυστικά κοινωνικά μηνύματα που πρεσβεύει στα κείμενά του, ο Αρκάς, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Οι ατάκες του διαβολάκου και του Άγγελου στη «Ζωή μετά…», του αξεπέραστου Αρκά, παίρνουν σάρκα και οστά, μέσα από τις ξεκαρδιστικές και ακαταμάχητες ερμηνείες των Θανάση Βισκαδουράκη, Γιώργου Γιαννόπουλου, Σοφίας Βογιατζάκη, Πέτρου Μπουσουλόπουλου και Χρήστου Τριπόδη, που υπογράφει και την παραγωγή του έργου, ενώ ο Δημήτρης Αγοράς έχει επιμεληθεί τόσο την θεατρική διασκευή όσο και την σκηνοθεσία του έργου.
                                                                             
Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, αγαπημένος 
και ανεπανάληπτος στο ρόλο του διαβόλου 
Οι  ιστορίες του Αρκά, θα διασκεδάσουν το ελληνικό κοινό, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας φέτος το καλοκαίρι, σε μια απολαυστική παράσταση που αναμένεται να χαρίσει το γέλιο στους θεατές της.

Ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος στο διάλειμμά του, έξω απ΄τις πρόβες 
Μετά από τρεις μήνες καραντίνα και με τα θέατρα κλειστά σε όλη τη χώρα, ο παράδεισος και η κόλαση, ο "Ισοβίτης" κάπως πειραγμένος και οι "Χαμηλές πτήσεις" του συγγραφέα, ζωντανεύουν ως σύγχρονοι ήρωες μέσα από τις σελίδες των κόμικ,  σαρκάζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές ανθρώπινες ανησυχίες.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, σε μία από τις καλύτερες θεατρικές του πόζες
Όσοι αγαπούν τον Αρκά και δεν φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη, απευθύνονται με τόλμη στην ίδια την ζωή.


Ο συγγραφέας από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του και άπαξ, πρόσφερε στην τέχνη με την οξυδέρκεια και την οξύτητα στο πνεύμα του, την κοφτερή ματιά της ζωής. Χάρισε στο νου, την ταξιδεμένη σκέψη, την ανατρεπτική θέαση των υπαρξιακών ζητημάτων.  

Σοφία Βογιατζάκη και Χρήστος Τριπόδης, 
με χιουμοριστικές ερμηνείες κλέβουν την παράσταση 
Η Μέθεξις productions, από αρχές Ιουλίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα κάνει τις παραστάσεις του Αρκά στον υπέροχο θεατρικό κήπο και την open air σκηνή του Θεάτρου Χυτήριο, με έναρξη το Σάββατο 4 Ιουλίου, έως και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020. Σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί η παράσταση, θα τηρηθούν αυστηρά οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής για την ασφάλεια των θεατών.