Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ντοκουμέντο!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Βγάζει μάτι ο παραγκωνισμός-αποκλεισμός των μέσων ενημέρωσης που διατηρεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης από το πακέτο της κρατικής καμπάνιας που μοιράστηκε από την κυβέρνηση για την ενημέρωση και προστασία των πολιτών από την επιδημία του Κορονοϊού. 

Μάτι βγάζει επίσης το γεγονός ότι το σύνολο του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, δεν έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το θέμα, συναινώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο, κατάφωρα, σε μία ωμή παραβίαση θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας. 

Ο δημοσιογράφος, έκανε την παρέμβασή του στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Ντόρας Κουτροκόη, "Ώρα Ελλάδος 7", στο τηλεοπτικό κανάλι Open, προκειμένου να αντιπαρατεθεί των "επιχειρημάτων" του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, που λίγο πριν είχε φιλοξενηθεί εξ αποστάσεως, με τηλεοπτική σύνδεση, στην εκπομπή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα υποστήριξε ο υπουργός δημόσια, από τα διαφημιστικά κονδύλια αποκόπηκαν μέσα που μετέδιδαν ψεύτικες ειδήσεις από τη μία και που προκαλούσαν σύγχυση στο κοινό από την άλλη. Αναρωτιέμαι λοιπόν και εγώ, διαπράττοντας ένα λογικό άλμα σκέψης, παρά το γεγονός ότι μου προκαλείται τεράστια σύγχυση ομολογουμένως, παρακολουθώντας το πως εκτυλίσσονταν η εν λόγω συζήτηση, με πόσο περίτεχνους τρόπους λειτουργεί η συναδελφική αλληλεγγύη. Αναρωτιέμαι επίσης, τελικά τι είναι αυτό που με συγχύζει γενικότερα στην ενημέρωση; Θα απαντήσω λοιπόν στο συλλογισμό μου, με την εις άτοπον απαγωγή. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι δεν μου προκαλούν σύγχυση τα δημοσιεύματα του documento.