Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Επέτειος με νίκη!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Στη χώρα επικρατεί κλίμα αγωνίας, αναμονής και προσδοκιών για την κάθε επέτειο, εκδήλωση ή εορτή. Όλοι στο πίσω μέρος της σκέψης μας θέλουμε ένα περιβάλλον ''καθαρό'' από ιούς και μία κοινωνία χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα...

Στις αθλητικές εκδηλώσεις το υγειονομικό πρωτόκολλο πρόληψης ή αντιμετώπισης του covid-19 είναι αυστηρότατο και παρόλα αυτά εφαρμόζεται τέλεια. Στους αγώνες ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά απαγορεύεται η παρουσία θεατών ενώ η μάσκα είναι σχεδόν υποχρεωτική. Η κάθε νίκη, το κάθε σπουδαίο γκολ ή κάθε εντυπωσιακή ενέργεια περνά και χάνεται στο χρόνο όταν η τηλεόραση δεν το ''γράφει'' και δεν υπάρχει η δυνατότητα να το δούμε η να θαυμάσουμε και πάλι...


Πρίν 20 χρόνια ο Άρης Ξηντάρας, γέννημα θρέμμα Κηφισιώτης, αθλητικός συντάκτης τότε και εκδότης σήμερα, δημιουργεί την ποδοσφαιρική ομάδα Κηφισιά 2010. Είναι η επόμενη ομάδα μετά την διάλυση του Αθλητικού Ομίλου Κηφισιάς (ΑΟΚ) που διατηρεί το όνομα του όμορφου προαστείου της πρωτεύουσας στο μητρώο του θεσμικού οργάνου, Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ). 



Στο στάδιο του Ζηρινείου, γήπεδο συνδεδεμένο με κάθε μεγάλη αθλητική Κηφισιώτικη στιγμή, η Κηφισιά 2010 αντιμετώπιζε την ιστορική ομάδα της Αθήνας του Εθνικού Αστέρα. Η σημερινή ομάδα της Κηφισιάς 2010, μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο, προετοιμασμένη άριστα από τον κόουτς Βασίλη Ντάρλα επικράτησε της ομάδας της Καισαριανής με το εντυπωσιακό 3-0. Είναι γεγονός πως δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή και τιμή για αθλητή που το σωματείο του στην γενέθλια επέτειο του έχει νικηφόρο αποτέλεσμα!




Ο εμβληματικός αρχηγός της Κηφισιάς 2010 και ο ταλαντούχος μικρός! Ο Περικλής Μητρόπουλος με μία θητεία επτά ετών σε δύο περιόδους (3+4) από τα 20 της ιστορίας της ομάδας. Αποτελεί εκτός από τον αγωνιστικά στυλοβάτη της άμυνας και την ψυχή της ομάδας. Κι απέναντι στον ''μεγάλο'' Περικλή Μητρόπουλο, ο μικρότερος ο δεκαπεντάχρονος ακόμα (Έως τον άλλο μήνα που έχει γενέθλια) Άγης Σταθούλης, ο μικρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε πρώτα ομάδα, σωματείου της ΕΠΣΑ. 

Η Κηφισιά 2010,έχει όχι απλά παράδοση ανάδειξης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιρικά παιδιών αλλά η ακαδημία της έχει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σημαία της. Ο Μίμης Δομάζος, ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού εκπαιδευτικού προγράμματος.  

Η σημερινή ομάδα της Κηφισιάς 2010, στην ομαδική φωτογραφία στο ''άνοιγμα'' του θέματος. Πάνω σειρά από αριστερά: Νικηφόρος Αναστασόπουλος, Μιχάλης Κανταδέλης, Φίλιππος Ντερμιτζόγλου, Θοδωρής Σμυρναίος, Στεφανος Ντένιας, Φώτης Πλακουδάκης, Παναγιώτης Μακρόπουλος, Ιωσήφ Βακόνδιος, Άκης Πετράκης, Μανώλης Πετράκης, Θέμης Αναστασιάδης, Χρήστος Χαριτίδης, Περικλής Μητρόπουλος και ο προπονητής Βασίλης Ντάρλας. Κάτω σειρά από αριστερά: Κώστας Θανασούλας, Θανάσης Κυριακόπουλος, Βαγγελης Παπαιωάννου, Άγης Σταθούλης, Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος, Δημήτρης Χατζηιωαννίδης, Κωνσταντίνος Πολίτης, Γιάννης Βουγιουκλίδης, Μάριος Κιάρρη.