Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Φουλ στο πράσινο!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το κύτταρο ζωής είναι η παρέα στη γειτονιά, στην πλατεία στην κοινότητα ή το δήμο που συστρατεύεται το τοπικό σωματείο. Oι τοπικές ομάδες δεν είναι ανώνυμες εταιρείες, επιχειρήσεις και οι εκάστοτε παράγοντες, πασχίζουν να πετύχουν τον σκοπό τους. 

Οι τοπικές ομάδες, πασχίζουν να διατηρήσουν το σωματείο που υπηρετούν, να σεβαστούν την ιστορία του συλλόγου και να δημιουργήσουν σωστούς αθλητές! Έτσι και ο Π.Ο.Ψ., ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ψυχικού είναι ένα σωματείο της Αθήνας με σπουδαία ιστορία και έντονη δραστηριότητα. Ιδρύθηκε το 1926 στo Νέο Ψυχικό από Μικρασιάτες πρόσφυγες, με την επωνυμία Μικρασιατική Ένωσις Αθηνών όπως ονομαζόταν προπολεμικά, με χρώματα το κίτρινο και το άσπρο. Αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αθηνών ως τα τέλη της δεκαετίας του '40. Το 1948 μετά από συγχώνευση της Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού και της Μικρασιατικής Ένωσις λαμβάνει το σημερινό του όνομα και τα χρώματά του είναι πλέον το πράσινο και το λευκό.
   

Σήμερα 72 χρόνια αργότερα από την συγχώνευση, αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών και φιλοδοξεί για το καλύτερο. Τα προβλήματα, των τοπικών ομάδων, σε δήμους που δεν διαθέτουν χώρους για την δημιουργία ποδοσφαιρικών γηπέδων είναι μεγάλα. Οι ομάδες αναγκάζονται να προπονούνται και να αγωνίζονται μακριά από την φυσική τους έδρα. Ο Π.Ο.Ψ. στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί τυχερός αφού ''μετακινείται'' σε όμορο δήμο και φιλοξενείται στο γήπεδο του Απόλλωνα Χαλανδρίου!



Στον πρόσφατο αγώνα του Πρωταθλήματος που συμμετέχει ο Π.Ο.Ψ. αντιμετώπισε ''εντός έδρας'' την Κηφισιά 2010, όπου το αποτέλεσμα ήταν 1-1. Στο γήπεδο, η ομάδα του Ψυχικού, παρατάχθηκε με τον τον επί τα τελευταία τέσσερα χρόνια εμβληματικό αρχηγό της ομάδας, τον Σωτήρη Λεοντίου που είναι και προπονητής των Ακαδημιών της ομάδας. Ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες, φορώντας μεταξύ άλλων τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Δίπλα στον μεγάλο (Ιστορικά!) αρχηγό της ομάδας και μεταξύ όλων των σπουδαίων συμπαικτών του, ο 20χρονος Δημήτρης Γκόντζος. Αριστερός μπακ χαφ, γιός του εμβληματικού ''ρεπόρτερ'', ίσως ο χαρακτηρισμός να περιορίζει το βεληνεκές στην γνώση περί ''Παναθηναϊκού'', Κώστα Γκόντζου!
       

Οι ''ακόλουθοι'' της ιστορικής ομάδας του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ψυχικού είναι πολλοί. Στον σημερινό αγώνα με την Κηφισιά 2010, η εξέδρα ήταν γεμάτη από τους φίλους του Π.Ο.Ψ.,  στο γήπεδο του Απόλλωνα Χαλανδρίου, εν μέσω πανδημίας μάλιστα! Ο παλμός είχε ρυθμό και δεν έπαψαν να ενθαρρύνουν την αγαπημένη τους ομάδα!