Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Η αιώνια ιστορία...


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Είναι ο τέταρτος παλαιότερος εν ενεργεία αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1896. Διατηρεί τμήματα στίβου, μπάσκετ ανδρών, γυναικών και ποδοσφαίρου. ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, το ποδοσφαιρικό τμήμά του συμμετέχει επί 72 χρόνια στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου ιδρύθηκε το 1896, μετά τη νίκη του Μαρουσιώτη Σπύρου Λούη στο μαραθώνιο δρόμο των Α΄ Ολυμπιακών Αγώνων. O σύλλογος μετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών 1901 με 10 αθλητές, οι οποίοι αγωνίστηκαν με κίτρινη στολή, που φαίνεται πως καθιερώθηκε από το ξεκίνημά του. Όμως, ο αρχικός ενθουσιασμός έσβησε γρήγορα, διότι οι κάτοικοι του προαστίου δεν έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ο σύλλογος αδράνησε. Η αναγέννηση του συλλόγου αρχίζει το 1923 και οι αθλητές στίβου του Γ.Σ. Αμαρουσίου επιτυγχάνουν σπουδαίες διακρίσεις.      


Το τμήμα ποδοσφαίρου ανδρών ανεπίσημο σωματείο λειτουργούσε από την προπολεμική περίοδο και από το 1948 αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Έχει λάβει μέρος και στις τρεις κατηγορίες της Ε.Π.Σ.Α. οι παράγοντες του ποδοσφαιρικού τμήματος και φυσικά οι ποδοσφαιριστές καταφέρει εξαιρετικές διακρίσεις. Το ποδοσφαιρικό τμήμα ''ζει'' στην σκιά του ''επιτυχημένου'' τμήματος καλαθοσφαίρισης και παρόλα αυτά με ηρωισμό οι παράγοντες καταφέρνουν τα ακατόρθωτα!


Σήμερα οι ''κίτρινοι'' των βορείων προαστίων, αγωνίζονται στην Γ! κατηγορία της Ε.Π.Σ.Α. και φιλοδοξούν για το μέλλον. Οι παίκτες, ο προπονητής και οι αντίστοιχοι παράγοντες του τμήματος ποδοσφαίρου ''αγωνίζονται'' για την αγάπη της καρδιάς τους. Μεταξύ αυτών και οι εμβληματικοί αρχηγοί (Φωτ.: από αριστερά) ο 31χρονος Φίλιππος Σταυράτης, ο 29χρονος Νίκος Μπέκιος και ο 35χρονος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και οι τρεις τους με πολυετή ''υπηρεσία'' στην ομάδα, έχουν συνδεθεί με ''όρκο'' με την συγκεκριμένη ομάδα.  

Στην φωτογραφία του ''ανοίγματος'' πάνω, στην πάνω σειρά από αριστερά ο κόουτς Θωμάς Βοτσαίτης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γρηγόρης Δίνας και οι ποδοσφαιριστές Φώντας Κυριακέας, Νίκος Μπέκιος, Γιώργος Δημητριάδης, Φίλιππος Σταυρατής, Βασίλης Λέκκος. Νίκος Μουταβέλης, Δημήτρης Καραστεργίου, Μάριος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Χαμουρίδης, Γεράσιμος Ποταμιάνος, Δημήτρης Αμερογκεν, ο υπεύθυνος του τμήματος ποδοσφαίρου του Γ.Σ.Αμαρουσίου, Παναγιώτης Καπνόριζας και ο έφορος Παναγιώτης Καφανταρίδης. Στην κάτω σειρά από αριστερά Κωνσταντίνος Κυρίτσης, Πέτρος Κορδάκης, Παναγιώτης Γεοργακόπουλος, Γρηγόρης Μαντόπουλος, Γιάννης Παπαθεοφίλου, Θοδωρής Δημητράκας, Απόστολος Χειλάς, Δημήτρης Διαμαντής και Δονύσης Πατρινός.