Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Οι πράξεις που μας ενώνουν!


Σε μια εποχή όπου τα λόγια μας οφείλουμε να συνάδουν με τις πράξεις μας, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη των ανθρώπινων κοινωνιών για κοινωφελή σκοπό, σε δύσκολες ώρες και δύσκολες στιγμές, συμβάλλει στη διατήρηση συμπαγούς του κοινωνικού ιστού, βοηθώντας στη σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων.

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών στάθηκε δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το συνάνθρωπο. Το σχολείο συμμετείχε στην εθελοντική δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συγκέντρωσης τροφίμων και κλινοσκεπασμάτων για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νομό τους.

Σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, τα παιδιά συγκέντρωσαν τρόφιμα και προσέφεραν αγαθά, τα οποία μετέφεραν τα ίδια στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Οι εκπρόσωποι του δήμου και της περιφέρειας ευχαρίστησαν τους μαθητές και τους καθηγητές για την πρωτοβουλία τους, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι πολύ σημαντικές και δείχνουν την ευαισθησία των νέων.

Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους δράσεις, μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά για το κοινό καλό, συνειδητοποιώντας ότι η συνεισφορά είναι καθήκον όλων μας. Μαθαίνουν πως επιτυγχάνεται η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία, μέσο της κινητοποίησης των ανθρώπων. Γίνονται μάρτυρες και μέτοχοι της εθελοντικής προσφοράς ενός κινήματος αναγκαίου στη σύγχρονη πραγματικότητα και στην κοινωνία μας και έτσι με αυτόν τον τρόπο, πραγματικά … Όλοι Μαζί Μπορούμε…!