Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Επαγγελματικός προσανατολισμός!


Τα στάδια μιας επιτυχημένης επαγγελματικής επιλογής και η παρουσίαση των πανεπιστημίων σε Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Κύπρο, πρόκειται να αναλυθούν στην Τηλε - Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 10.00π.μ από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί διδάκτορες και άνθρωποι της εκπαίδευσης θα μεταφέρουν τη γνώση τους και την εμπειρία τους για μια περισσότερο προσανατολισμένη πανεπιστημιακή κατεύθυνση, όπως επίσης κατάρτιση, επαγγελματική δυνατότητα και προοπτική που προσφέρουν οι ακαδημαϊκοί χώροι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.                                                                            

Πιο συγκεκριμένα, οι Χρ. Καπέτης, διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα της Πληροφορικής και επιστημονικός συνεργάτης της Ariston Psychometrics, η  P. Savary, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, υπεύθυνη για την προώθηση των Ανώτατων Γαλλικών Σπουδών στο ελληνικό κοινό, η Κ. Φέγγαρου, υπεύθυνη του τμήματος Εκπαίδευσης, του Βρετανικού Συμβουλίου στην Αθήνα και η Β. Πασπαράκη, σύμβουλος εισδοχής στο πανεπιστημίο της Λευκωσίας, στο γραφείο της Ελλάδας, θα αναφερθούν στις πτυχιακές σπουδές των παραπάνω χωρών.

Τέλος ο Mike Szewczyk, ειδικός πωλήσεων για επιχειρηματικές λύσεις στην Εταιρεία Microsoft, η Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου, πολιτικός επιστήμων και οικονομολόγος, αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Α.Π.Α και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και η Μάγδα Φασιλάκη, δικαστικός λειτουργός, Πάρεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας, απόφοιτοι του σχολείου, θα μιλήσουν για τη σημασία της ενημέρωσης, προκειμένου οι μαθητές να έχουν ολοκληρωμένη γνώση και εικόνα σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών τους.