Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Το ψηφιακό ταξίδι συνεχίζεται...


επιμέλεια Ανδρονίκη Παντιώρα 

Το ψηφιακό ταξίδι των μαθητών της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στον κόσμο της επιστήμης, συνεχίζεται, από τη Χαϊδελβέργη, πρώτος σταθμός, ακολούθησαν το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), επόμενος σταθμός η Αθήνα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή στην Κρήτη, στο Ινστιτούτο Τεχνολογικών Επιστημών (ΙΤΕ).  

Η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο. Ας δούμε όμως τους διαδικτυακούς σταθμούς της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών λίγο πιο αναλυτικά: Μετά τη Χαϊδεμβέργη, η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Μασαχουσέτη, εκεί όπου ο Δρ. Μανώλης Κέλλης καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιολογίας του MIT (Massachusetts Institute of Technology), μίλησε στους μαθητές για τον covid 19 σε συνάρτηση με την τεχνητή νοημοσύνη.
                                                                                   

Στην Αθήνα την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του επί 7 συνεχόμενα έτη, διοργάνωσε φέτος μια ξεχωριστή για τα συνήθη δεδομένα "Βραδιά του Ερευνητή", μέσο live streaming, μια τηλεκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των Ερευνητικών Ομάδων του ΕΜΠ, των πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολείων και συνεργαζόμενων φορέων και χορηγών. Κάθε χρόνο στο ΕΜΠ, πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετείχαν στη "Βραδιά του Ερευνητή" στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ στην οδό Πατησίων, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.
 
Τέλος το διαδικτυακό ταξίδι της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στην ψηφιοποιημένη εκπαίδευση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, με τελευταία προς το παρόν στάση στην Κρήτη, όπου ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, θα μιλήσει στους μαθητές του Λυκείου, σχετικά με τα ερευνητικά προγράμματα που εκπονούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την πανδημία COVID 19.