Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Πράξεις αγάπης...!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Η αγάπη μπορεί να είναι συναίσθημα για το οποίο πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί. Η αγάπη όμως, δεν απαντάται στη θεωρία και τη φιλοσοφία. Εκφράζεται με την ύστατη των καταστάσεων, με τις πράξεις.

Η ιδέα του "The Love Van", γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου. Η αρχική σκέψη ήταν να μετατραπεί σε μαγειρείο προκειμένου να καλύπτει έκτακτα περιστατικά και μία φορά την εβδομάδα να σιτίζει αστέγους. Το project εγκαταλείφθηκε, καθώς χρειαζόταν υγειονομικές άδειες για να υποστηρίξουν νομικά όλο το εγχείρημα ενώ παράλληλα αναπτύσσονταν το Tihio Race. Μια σειρά από αγώνες για την ανάδειξη του Τειχίου, ένα μικρό χωριό στη Δωρίδα στο νομό Φωκίδας, μία προσπάθεια ιδιωτών και φορέων τα τελευταία 7 χρόνια, ώστε να γίνει γνωστό το μέρος στο ευρύ κοινό, να προσελκύσει επισκέπτες και να αρχίσουν να επαναπατρίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι.

Στην Αθήνα, το Love Van δραστηριοποιείται στη βοήθεια των αστέγων και άπορων συνανθρώπων μας. Οι δράσεις υποστήριξης ανακοινώνονται στα social media και είτε με ρουχισμό, είτε με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, ο κόσμος ανταποκρίνεται με περίσσιο ενδιαφέρον και ζέση. Επίσης, εταιρείες, φίλα προσκείμενες στη φιλανθρωπική δράση, συνεισφέρουν όπου χρειάζεται. 
                                                                                 
Από δεξιά η Ιωάννα Δρακάτου με τον Λευτέρη Παρασκευά
και την Γαλάτια Παξινού (εθελόντρια), λίγο μετά τη
συγκέντρωση ειδών ρουχισμού
Ο Λευτέρης Παρασκευάς είναι ο άνθρωπός που έχει ασχοληθεί εξαρχής ενεργά με το εγχείρημα της προσφοράς βοήθειας και την ιδέα του Love Van. Αθλητής ο ίδιος, έχει αφιερωθεί στον αθλητισμό και τον εθελοντισμό πολλά χρόνια. Έχει συνδέσει τον αθλητισμό με τον εθελοντισμό, καθώς σε όλα τα αθλητικά γεγονότα που είχε διοργανώσει, όλα τα έσοδα διατέθηκαν σε συλλόγους και ιδρύματα. Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν και πήρε μέρος σε ένα μεγάλο αγώνα τρίαθλου στο εξωτερικό, όπου όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, διοργάνωσε ακριβώς το ίδιο, στη γενέτειρά του στο Βόλο. Τότε συγκεντρώθηκαν μέσα από οικονομικές δωρεές 11.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν για τις ανάγκες του ορφανοτροφείου της πόλης. 

«Έχω τρέξει σε μεγάλα, δύσκολα project στο εξωτερικό, πάντα για ένα ειδικό σκοπό, εθελοντισμού. Έχω συνεργαστεί με την Κιβωτό του κόσμου, την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, την ΕΣΤΙΑ. Με ευχαριστεί να προσφέρω, είναι πολύ ιδιαίτερο το συναίσθημα όταν επιστρέφω στο σπίτι μου και έχω βοηθήσει έναν άνθρωπο. Οι άνθρωποι έχουν περάσει δύσκολες μέρες τα τελευταία 10 χρόνια», μας λέει ο Λευτέρης. Αυτό τον καιρό, εργάζεται πάνω στο project επαναπατρισμού στο Τείχιο και μαζί με την Ιωάννα Δρακάτου που είναι δίπλα του, εθελόντρια, φωτογράφος αρχιτεκτονικών χώρων και δρομέας μεγάλων αποστάσεων η ίδια, ένα κορίτσι θαύμα και αυτή όπως και πολλοί άλλοι που συμμετέχουν και βοηθούν σε αυτού του είδους τις διοργανώσεις, στελεχώνουν το βασικό κορμό του Tihio Race.

Αυτό το διάστημα μαζεύουν τρόφιμα και χοντρό ρουχισμό, κουβέρτες και μπουφάν για τους άστεγους στο Μοναστηράκι. Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ήταν εκεί, μαζί με την ομάδα που μαγειρεύει για τους άστεγους την  "Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινωνική Κουζίνα Μοναστηράκι" δίνοντας σε 150 ανθρώπους χοντρά μπουφάν και κουβέρτες για τον κρύο Χειμώνα. Όπως και την επόμενη Τρίτη, 1 του Δεκέμβρη, θα βρίσκονται πάλι εκεί, στην πλατεία Μοναστηρακίου, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες σε ζήτηση ανάγκες. 

Μείνετε συντονισμένοι και ενημερωθείτε για τις δράσεις της ομάδας στη σελίδα στα social media
https://www.facebook.com/thelovevan