Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Το χρώμα του Χειμώνα...!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή που έχει όμως πολλούς ''υποστηρικτές''. Κατά βάση αποτελεί την περίοδο του ''μέσα'', το διάστημα που δίνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου.

Αφοσιώνεσαι στον εαυτό σου, περνάς μόνος σου πολύ περισσότερο χρόνο από ότι τις άλλες εποχές. Και σήμερα αποτελεί το απόλυτο ''μοντέλο'' πρωταγωνιστή, στο ''μείνε στο σπίτι''. Η χαλαρωτική μουσική, το διάβασμα ενός βιβλίου ή έστω λίγο η 'Tv'-ούλα δεν αρκούν. Ο covid-19 και οι ''καραντίνες'' έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία μας στην ιδέα του "μένω στο σπίτι". Όλα τριγυρίζουν γύρω από την σπουδαιότητα του πόσο μέσα μείναμε, το πόσο ακόμα μέσα θα μείνουμε και πόσο όλος αυτός ο εγκλεισμός μας έχει ''τραυματίσει'' ψυχολογικά. 

Ο χειμώνας όμως, παρόλα  αυτά, έφτασε, και μαζί του ήρθε και η χειμωνιάτικη ομορφιά του. Προκειμένου να βάλετε ένα φρένο στην ψυχολογική φρενίτιδα του εγκλεισμού, απολαύστε, βγαίνοντας έξω, στο ''μέτρο'' του υγειονομικού πρωτοκόλλου, την παγωμένη αίσθηση και το χειμωνιάτικο χρώμα του χειμώνα, στην φυσική του διάσταση. Νιώστε την αλλαγή του χειμώνα και αφήστε τη ματιά σας απέραντη, στα λουλούδια και τα χειμωνιάτικα τοπία της πόλης. Μην υποκύπτετε σε ένα καθοδηγούμενο κλίμα αρνητισμού και φοβικότητας. Ο χειμώνας, είναι ωραίος, ακόμα και με τους ιούς του.    

NorthPortfolio: