Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Τηλεκπαίδευση και προσαρμογή!


«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω!» Η εκπαιδευτική διαδικασία με αρωγό την τεχνολογία και με άριστες διαδικτυακές συνδέσεις πραγματοποιείται κανονικά εξ αποστάσεως, στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Το #to_sxoleio_allios  που επί 350 χρόνια ενθαρρύνει τη γνώση και τη δημιουργία, είναι προσαρμοσμένο πλήρως στις επιταγές της νέας εποχής και στις απαιτήσεις των ιδιαίτερων συνθηκών που διανύουμε, με τα μαθήματα του γυμνασίου και του λυκείου να πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου μέσο διαδικτύου με αποτελεσματικότατο τρόπο, αφού ήδη οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι στην on line επικοινωνία μεταξύ τους στο σχολείο.                                              


Μάλιστα, οι μαθητές της Α΄τάξης του Λυκείου της Σχολής, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC, μια εκπαιδευτική προσομοίωση επιστημονικού συνεδρίου, όπου παρουσίασαν διαδικτυακά 2 πειραματικές εργασίες με τίτλους: α)τα χρώματα των μανιταριών και β) μετρώντας τη θερμοκρασία του θερμοκηπίου, μέσω των οποίων δόθηκε στους μαθητές μια εμπειρία και συνάμα μία ευκαιρία, να κατανοήσουν σε βάθος όσα συμβαίνουν στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Έχοντας λοιπόν ως μότο "...προσαρμοζόμαστε, εξελισσόμαστε, και συνεχίζουμε...", από σήμερα Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, οι πλατφόρμες της εκπαίδευσης στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, άνοιξαν και συντονίστηκαν στα νέα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε.

Καλή δύναμη σε όλους! Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς!