Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Ζωγραφίζοντας τα σχολεία


Στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, βρέθηκαν οι street artists της Urban Act, υλοποιώντας τη δράση "Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια" που εστιάζει στην ανάπλαση δημόσιων κτιρίων με τοιχογραφίες και αναπαραστάσεις φυσικού περιβάλλοντος. 

Οι καλλιτέχνες, βάζοντας χρώμα στις ζωές και στις καθημερινές εικόνες των κατοίκων των πληγέντων περιοχών, δημιούργησαν τοιχογραφίες με κοινωνικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα, προσπαθώντας όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν μέσω αυτών, να ανοίξουν ένα μικρό παράθυρο στο μυαλό και στην διάθεση των μικρών και μεγάλων θεατών.
                                                                                 
Δημοτικό σχολείο  Αγίας Άννας
Το πρόγραμμα αποφασίστηκε μετά από πολλά αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά στις σχολικές κοινότητες, να ξεκινήσει με αισιοδοξία και ελπίδα. Η θεματολογία της δράσης δεν μπορούσε παρά να έχει επίκεντρο την φύση με έντονα και ζωντανά χρώματα που αλλάζουν τη διάθεση, λόγω της δοκιμασμένης από τις πυρκαγιές περιοχή. Το σχολείο του Μαντουδίου, είχε αποκλειστικούς χορηγούς τις εταιρείες Praktiker και Vitex, ενώ αντίστοιχα το σχολείο της Αγίας Άννας, υποστηρίχτηκε χορηγικά από τις εταιρείες ΔΕΔΔΗΕ, Vechro Paints, Flame, Rollex, Robbie, Agali Hotel και Σκαλωσιές Ανδρέου Χαράλαμπος.