Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Από τη βάση των τοπικών κοινωνιών!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Εσωκομματική αναδιάθρωση στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στα τοπικά όργανα των δημοτικών και νομαρχιακών τμημάτων, με στόχο την ευρύτερη κοινωνική διεύρυνση και τη μεγαλύτερη διείσδυση στις τοπικές κοινότητες, στοιχηματίζει το κυβερνών κόμμα, με τις εσωκομματικές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της Κυριακής 24 Οκτωβρίου. 

Η Ελένη Νικολέλη και ο Γιώργος Μεσημέρης είναι δύο πρόσωπα ευρέως γνωστά και αγαπητά στις κοινότητες του Ψυχικού και της Φιλοθέης και ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την ομάδα της Ζίνας Μπαμπή, τωρινή πρόεδρο της Δημ. Τ.Ο Ν.Δ Φιλοθέης - Ψυχικού.                                                            


Επί 30 χρόνια επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Νέο Ψυχικό, η Ελένη Νικολέλη, δεν χρειάζεται συστάσεις. Της αρέσει να προσφέρει και ενδιαφέρεται για την πόλη της. Με έντονη κοινωνική δραστηριότητα λόγω της εργασίας της, όταν της ζητήθηκε να είναι υποψήφια με την εξής χαρακτηριστική φράση "...αυτή δεν είναι μία πρόταση προς σκέψη, χρίζει προς απάντηση ένα απευθείας ναι ή ένα όχι...", η Ελένη Νικολέλη, πέρασε απευθείας στην επόμενη φάση.   

Με προεξέχουσα ευαισθησία σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, σε ότι αφορούσε σε παιδιά και σχολεία, περνούσε από τη δικαιοδοσία του, με γνώση στο αντικείμενο, καθότι από το 2010 ο Γιώργος Μεσημέρης, εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Ένωσης Γονέων του δήμου, όπου από το 2015 - 2019, διετέλεσε και πρόεδρος, με ιδιαίτερη προσήλωση και επιτυχία.  


Ο Γιώργος Μεσημέρης, ως γνήσιος εκφραστής ανάδειξης έργου και αποτελεσματικότητας με ότι έχει καταπιαστεί, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που συμμετέχει στην ομάδα, καθώς όπως υπογραμμίζει είναι το στοιχείο που εγγυάται και τη δημιουργία έργου. "...Σημασία για μένα έχει η γόνιμη συνεργασία, σε φιλικό κλίμα. Την καλή συνεργασία εγγυάται για μένα η προσωπικότητα της Προέδρου της Τοπικής της Ν.Δ Ζίνας Μπαμπή, καθώς και το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει την ομάδα...".                                                           


Όταν λοιπόν τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά, είναι γνωστά και οι συστάσεις θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι είναι περιττές, παρόλ' αυτά, η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, μας κινητοποιούν το ενδιαφέρον, ως προς τη διαδικασία και το αποτέλεσμα αυτής. Η επικοινωνία των προβλημάτων που επιζητούν λύση ξεκινούν από τη βάση των τοπικών κοινωνιών, προχωρώντας ιεραρχικά τις βαθμίδες υπευθυνότητας, καταλήγουν να τελεσφορήσουν εν τέλει μέσα από τα γρανάζια της κεντρικής εξουσίας. Εκεί, τα πρόσωπα διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο σε αυτό, όπως και στην επικοινωνία της ευρύτερης πολιτικής διακυβέρνησης.