Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Από τη διεύρυνση της βάσης!


ρεπορτάζ Ανδρονίκη Παντιώρα, Πέτρος Καστορίνης

Με ιδιαίτερη ζωντάνια, αισθητά ικανοποιητική προσέλευση και πέραν κάθε προσδοκώμενης πρόβλεψης, διεξήχθησαν σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια, σε κλίμα θερμό και άκρως φιλικό.

Η σύνδεση και η επικοινωνία του κόμματος με τη βάση, είναι πρωταρχικός στόχος για την στήριξη και την κοινωνική διεύρυνση του κόμματος, η οποία είναι η ραχοκοκαλιά της παράταξης. Σε αυτό συμφώνησαν όλα τα στελέχη που βρέθηκαν σήμερα στη διαδρομή μας από το Blue Bell στο Ψυχικό, στο Μαρούσι και την Κηφισιά, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, την απόλυτη δημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων προέδρων των Τοπικών Δημοτικών και Νομαρχιακών Οργανώσεων και των Συνέδρων.                                                             

Η υποψήφια για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Νταίζη Κωνστάν, με τον
υπ. Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, στο Blue Bell στο Ψυχικό
Η συμμετοχή των πολιτών στις διεργασίες των κομμάτων, αποτελούν τον πυλώνα της δημοκρατίας, τη γέφυρα με την κοινωνία. "... Η σημερινή διαδικασία επιβεβαιώνει και αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ν.Δ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Μένοντας ένα λαϊκό κόμμα, προσπαθούμε να μένουμε μακριά από δύο πληγές του δημόσιου βίου, από το λαϊκισμό από τη μία πλευρά και από τον ελιτισμό από την άλλη. Θέλουμε να προσχωρήσουμε μπροστά, μη ξεχνώντας τις παρακαταθήκες του ιδρυτή του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή...", ήταν τα λόγια του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.          

Με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και την υποψήφια Πρόεδρο της 
Τοπικής Φιλοθέης Ψυχικού Ζίνα Μπαμπή
"... Οι σημερινές εκλογές για τις τοπικές οργανώσεις είναι πολύ σημαντικές για την επικοινωνία του κόμματος με τις τοπικές κοινωνίες. Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Οι τοπικές κοινωνίες εκπροσωπούνται, αλλά και εκπροσωπούν...", σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής Βορείου Τομέα.    


Συναντήσαμε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην Κηφισιά, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη. "... Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έχουμε πολλές χιλιάδες νέα μέλη τα οποία προστέθηκαν και θα συμμετάσχουν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία. Είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά...", μας είπε η υπουργός Παιδείας,                       

Στο ερώτημά μας για το πως προχωρά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το 60% των σχολείων σε όλη τη χώρα έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί μια ηχηρή απάντηση σε όποιες αντιδράσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι υποψήφιοι Δημήτρης Καρράς και Μαίρη Βενιζέλου Κοντιζά
με την Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη 
"... Μια πολύ σημαντική ημέρα η σημερινή, μια ημέρα στην οποία πρωτοστατούν οι αρχές της δημοκρατίας, μια ημέρα ανάδειξης των δημοκρατικών διαδικασιών. Πάρα πολύς κόσμος συμμετείχε, ηλεκτρονικά όπου έκανε την εγγραφή του, αλλά και ένα μεγάλο μέρος προτίμησε να επισκεφθεί τους φυσικούς χώρους για να ψηφίσει, καθώς ήταν μια μεγάλη ευκαιρία κοινωνικοποίησης και ανταλλαγής απόψεων, έπειτα από την καραντίνα που όλοι βιώσαμε..." δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη. 
                                                                                   

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήμαρχος Αμαρουσίου, αναφέρθηκε με τη σειρά του στη σημασία της σημερινής ημέρας, διευκρινίζοντας ότι ο η συμμετοχή του δήμου στις διεργασίες του κόμματος, παρέχοντας το χώρο του δημαρχείου είναι πολύ σημαντική και θα είμαστε δίπλα επισήμανε, σε ότι χρειαστεί στην πορεία κάθε κομματικός μηχανισμός.

Από τη διεύρυνση της βάσης λοιπόν κάθε εκλογικής διαδικασίας, η οποία περνά μέσα από την κοινωνική επιβράβευση και αποδοχή, ενισχύεται στο έπακρο και κατοχυρώνεται με το δικαίωμα της ψήφου και του εκλέγειν, η δύναμη του δημοκρατικού θεσμού.