Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Με ελεύθερο πνεύμα!


Με μια ξεχωριστή ημέρα, η οικογένεια των Ουρσουλινών γιόρτασε την ιδρύτρια των σχολείων, Αγία Ούρσουλα, με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που πραγματοποίησε το Νηπιαγωγείο - Δημοτικό της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι, στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων του σχολείου, σε έναν υπέροχο καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο. 

Οι δάσκαλοι του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, διοργάνωσαν πικ νικ, δραστηριότητες και παιχνίδια με τους μαθητές, συζητώντας και αναπτύσσοντας με τα παιδιά, τις βασικές καθοδηγητικές αρχές του ήθους και της αλήθειας, που διαχρονικά, με σταθερότητα και συνέπεια διδάσκει το σχολείο.

Ένα σχολείο αρχών, με διεθνή προσανατολισμό, που όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου - Δημοτικού Δήμητρα Πρελορέντζου, οι μαθητές, μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά και με ελεύθερο πνεύμα στη μαθησιακή διαδικασία.                                                               


"...Ένα σχολείο με μεγάλη ιστορία, ωστόσο σύγχρονο, που ενδιαφέρεται για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών του. Ένα σχολείο που σε όλες του τις εκφάνσεις επιλέγει το δρόμο της αγάπης, της προσφοράς, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της υποστήριξης...", τόνισε στην ομιλία της η Δήμητρα Πρελορέντζου.                                                                     


 Οι μαθητές έφτιαξαν μια κορδέλα ευχών, τις οποίες ένωσαν μεταξύ τους και μίλησαν γι' αυτές και πως τις αντιλαμβάνονται. Συζήτησαν σχετικά με την υπευθυνότητα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, το σεβασμό, την αποδοχή, την αγάπη και πως όλες οι πνευματικές αρχές, βρίσκουν εφαρμογή στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας.                                                     


Το  Νηπιαγωγείο - Δημοτικό, της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι, βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη καταπράσινη έκταση, είναι ένας πανέμορφος χώρος, που όπως όλα τα σχολεία των Ουρσουλινών, αποπνέει μια ηρεμία, γαλήνη και διαύγεια πνεύματος.