Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Όνειρα από ύφασμα


γράφει η Αφροδίτη Φούντα

Υπέροχα υφάσματα από τα οποία κατασκευάζονται εξίσου υπέροχα αντικείμενα. Στο Charm Pack της Χριστίνας Δεληγιάννη στο Νέο Ψυχικό, κάθε μέρα γύρω από το μεγάλο τραπέζι σχηματίζεται μια μεγάλη παρέα από γυναίκες που τις ενώνει η αγάπη τους για τη δημιουργική ραπτική.

Οι περισσότερες είναι πιστές πελάτισσες. Θα έρθουν να αγοράσουν από τα καινούρια υφάσματα που μόλις παρέλαβε η Χριστίνα, να μάθουν μια νέα τεχνική σε ένα από τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στον χώρο ή απλά να πούνε ένα γεια. Το Charm Pack δεν είναι απλά ένα μαγαζί, πολύ περισσότερο είναι ένας χώρος δημιουργίας όπου έχουν χτιστεί και δυνατές φιλίες
               

Αυτές τις μέρες κλείνουν πέντε χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του. Η Χριστίνα (Φωτ.), με σπουδές χημικού και χρόνια εμπειρίας στον χώρο του κρασιού, αποφάσισε να κάνει μία στροφή στην καριέρα της όταν έμεινε εγκυος. «...Είχα αφήσει τη δουλειά και όσο ήμουν σπίτι ασχολήθηκα με το ντεκουπάζ και τη ραπτομηχανή. Και σκέφτηκα, ας ανοίξω ένα μαγαζί να πουλάω τα πράγματα που φτιάχνω...». Αυτή ήταν η αρχική σκέψη. Βρήκε λοιπόν ένα χώρο, έβαλε πολύ προσωπική δουλειά και όλο της το γούστο και σύντομα τον μετέτρεψε σε ναό της δημιουργικής ραπτικής.
          

«...Δημιουργική ραπτική λέμε οτιδήποτε φτιάχνεται από ύφασμα και δεν είναι ρούχο. Μπορεί να είναι ένα μαξιλάρι, μια τσάντα, μια κούκλα, ένα νεσεσερ, ένα πορτοφόλι...» Η τεχνική του patchwork διδάσκεται επίσης στο πλαίσιο των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο Charm Pack. Το patchwork, η δημιουργία δηλαδή ενός τελικού υφάσματος που αποτελείται από πολλά μικρότερα ενωμένα στο χέρι ή στη μηχανή, ξεκίνησε στην Ευρώπη και γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση στην Αμερική. Σήμερα αποκτά ολοένα και περισσότερες θαυμάστριες και στην Ελλάδα. Με τα υφάσματα της Χριστίνας, που είναι ειδικά για patchwork, εξάσκηση και πολλή φαντασία μπορεί ο καθένας μας να δημιουργήσει από χειροποίητα παπλώματα έως πραγματικά έργα τέχνης.
         

«...Το μεγάλο ατού του μαγαζιού είναι τα υφάσματα. Εδώ θα βρεις για παράδειγμα την εταιρεία Moda που εισάγεται από την Αμερική και θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Εχει απίστευτη ποιότητα και νιώθω πολύ περήφανη για αυτή τη συνεργασία. Όπως επίσης υφάσματα από την Αγγλία, σαν αυτά που είναι ακριβή αντίγραφα υφασμάτων σχεδιαστών του 19ου αιώνα, τα οποία βρίσκονται στο μουσείο Victoria and Albert...». Αυτές τις μέρες αναμένονται και κάποια νέα, κατευθείαν από την Αμερική αλλά με αναφορές στην ιαπωνική υφαντική και αισθητική.
         

Το μαγαζί διαθέτει και όλα όσα χρειάζονται στην ραπτική. Ψαλίδια, επιφάνειες εργασίας, κλωστές, ακόμα και μεγάλη ποικιλία σε βάτες και ενισχυτικά. Και επειδή δεν είναι όλες οι γυναίκες εξοικειωμένες, η Χριστίνα παραδίδει και τρίωρα μαθήματα εκμάθησης ραπτομηχανής. Και κάποια δωρεάν σεμινάρια για να συστήσει τη δημιουργική ραπτική στις... ανυποψίαστες!
                           

                                                                           
«...Στα άμεσα μελλοντικά μου σχέδια είναι να ενισχύσω περισσότερο το online προφίλ του Charm pack. Υπάρχουν γυναίκες που έρχονται από την επαρχία προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο. Θέλω λοιπόν να ανεβάσω στο site διάφορα βίντεο ως διαδικτυακά μαθήματα. Τα πατρόν και τα κιτ, πακέτα δηλαδή που περιλαμβάνουν οδηγίες και ό,τι χρειάζεται για να φτιάξεις κάτι μόνος σου συμπεριλαμβάνονται επίσης στα όνειρά μου για το μέλλον...». Όμορφα όνειρα, φτιαγμένα από ύφασμα και πολλή αγάπη. Πώς γίνεται να μην εκπληρωθούν;

https://charm-pack.gr,
Ελευθερίου Βενιζέλου 66, Νέο Ψυχικό
Τηλ.: 213 035 7646, 6945 356882