Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Η αέναη κίνηση της εικαστικού!


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη αποφοίτησε με βραβείο από την Α.Σ.Κ.Τ και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία από την ΄Εcole Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι, το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού της έχει παραχωρήσει atelier εφ’ όρου ζωής.

Η Εριέττα το 2016, πραγματοποιεί μία θεματική έκθεση. Στην Γκαλερί Ευριπίδης (Διόλου τυχαία το όνομα του χώρου) στη Σκουφά και Ηρακλείτου στο Κολωνάκι, εμπνευσμένα έργα ταυτισμένα με τον τίτλο 'Περί Ευδαιμονίας' παρουσιάζονται στο κοινό, από την ζωγράφο Εριέττα Βορδώνη! Το αποτέλεσμα μιας έντονης εσωτερικής αναζήτησης, που πηγάζει από το βαθύ και το γνήσιο συναίσθημα που οδηγεί στον στοχασμό και την αυτογνωσία.

Το συναίσθημα, η φαντασία και η ενέργεια που αποπνέει η ζωγραφική της συνθέτουν ένα αρμονικό και συνάμα δυναμικό τρίπτυχο, που αποτυπώνεται στη δουλειά και, και αποτελεί το επιστέγασμα μιας επιτυχημένης πορείας εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων με διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις.

Μιας πορείας που έχει χαρακτηριστεί από την αέναη ''κίνηση'' της. Οι διαρκείς δράσεις της σε όλα τα μέρη του πλανήτη σε όλους τους τόπους της Ελλάδας και η δημιουργικότητά της σφραγίζουν ένα τεράστιο έργο με την υψηλή αξία της Φιλοθεάτισας εικαστικού!