Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Το σταθερό γόητρο του σινεμά!


Οι γαλλικές ταινίες διατηρούσαν ανέκαθεν σταθερό το γόητρό τους μέσα στο πλήθος των ευρωπαϊκών υπερπαραγωγών, κερδίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους σινεφίλ και καταφέρνοντας παράλληλα να σταθούν επάξια απέναντι στις μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ. 

Ωστόσο, παρότι πολύς κόσμος εξακολουθεί να ταυτίζει τον γαλλικό κινηματογράφο με την ''ψευτοκουλτούρα'', η πραγματικότητα πολλών ταινιών διαψεύδει το επικρατές επιχείρημα. Το γαλλικό σινεμά μας έχει χαρίσει πάμπολλες ταινίες, ανάμεσά τους φαρσοκωμωδίες, λυρικά μελοδράματα, αλλά και ταινίες που καθιερώθηκαν ως ''κλασικές'', οι οποίες μας έρχονται απευθείας στο μυαλό, όταν ακούμε τη λέξη ''γαλλικό σινεμά''. Εκτός από αυτές, όμως, υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες ταινίες, που αξίζει να δεις και αποκλείεται να μην τις απολαύσεις.

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, ενός σχολείου με μακρόχρονη παράδοση και προσφορά στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις διοργανώνει στη αίθουσα προβολής των εγκαταστάσεών της, στο Νέο Ψυχικό, διήμερο με την προβολή σπουδαίων γαλλικών ταινιών το το Σαββατοκύριακο 18, 19 Ιανουαρίου 2020.

Πληροφορίες: https://www.ursulines.gr/