Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Μαζί στην επιτυχία!


''Το ανθρώπινο μυαλό είναι κατασκευασμένο για ιστορίες'' πιστεύει ο Νορβηγός διανοούμενος και συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων και διηγημάτων, Γοστέιν Γκάαρντερ, για αυτό και έγραψε ένα φιλοσοφικό βιβλίο με μυθιστορηματική μορφή.


Όταν αποφάσισε να γράψει τον ''Κόσμο της Σοφίας'', που έμελλε να γίνει μπεστ σέλερ και να αλλάξει τη σχέση του αναγνωστικού κοινού με τη φιλοσοφία, ήταν ανυποψίαστος για την επιτυχία που επρόκειτο να αλλάξει τη ζωή του. Είχε προειδοποιήσει μάλιστα του οικείους του πως δεν πρόκειται να κερδίσουν χρήματα και ευχαρίστησε με ευγνωμοσύνη τον εκδότη του που το εξέδωσε, αψηφώντας με γενναιότητα το κέρδος.

Όταν ξεκινούσαμε το Νorth Pages φανταζόμαστε μεν πως θα γινόταν το ροκ εν ρολ της δεκαετίας του 2019. Η απήχηση δε του blog που σήμερα μας δικαιώνει στο έπακρον ήταν για μας έκπληξη! Ήταν η επιβεβαίωση που υπογράψατε εσείς! Η άποψή μας για το new age, το ατελέσφορον  lifestayl και τον μυστικισμό όταν πρόκειται για ''φιλοσοφική πορνογραφία'' που η διαφορά τους από την πραγματική δική μας φιλοσοφία, είναι ''...η διαφορά του έρωτα από το πορνό''. Με την άδολη έκπληξη ενός παιδιού που πρώτη φορά ανακαλύπτει πράγματα άγνωστα σ’ αυτό, διαπιστώνει πως υπάρχουν και άλλοι Jokers...

Είστε το ''χαρτί'' που σηκώσαμε και κάναμε μαζί την επιτυχία!
300.000 επισκέψεις... 
Σας ευχαριστούμε!

Aνδρονίκη Παντιώρα
Πέτρος Καστορίνης