Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Καινοτομία και επιστημονική υπεροχή!


Ένα πρωτοπόρο project με παγκόσμια επιστημονική απήχηση, εφαρμόστηκε τη χρονιά που μας πέρασε στο Χαλάνδρι, έπειτα από έρευνα του καθηγητή Χημικών Μηχανικών, Γεράσιμου Λυμπεράτου, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Μία εφαρμογή που αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα στη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα και τη χρήση τους για την παραγωγή ενέργειας στην κίνηση των οχημάτων. Ο επιστημονικός σύμβουλος του δήμου Χαλανδρίου, έθεσε με επιτυχία σε εφαρμογή την παραγωγή βιοαερίου από τη συλλογή των οικιακών αποβλήτων, με το οποίο κινεί τα απορριμματοφόρα του δήμου, κάνοντας την αρχή στην Ελληνική πραγματικότητα, για την πρακτική εφαρμογή της ανακύκλωσης, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στάδια επεξεργασίας των πρώτων υλών, μετά από την κατανάλωση των τροφίμων.

Ένα project με απίστευτες προοπτικές στην εφαρμογή του σε κάθε τομέα της οικονομίας, που στοχεύει στην εξάλειψη σχεδόν της ανάγκης για ΧΥΤΑ στη χώρα και με δυνατότητες "πράσινης" αξιοποίησης κάθε σταδίου, από την παραγωγή του απορρίμματος, μέχρι και την τελική κυκλική διαδρομή του προς την αποδόμηση.

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τη συμβολή του στην εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας που βοηθά και δίνει λύσεις ανταπόκρισης στις ανάγκες των ανθρώπων και του περιβάλλοντος που έχουν φτάσει σε οριακά σημεία υπερβολής και χρίζουν αντιμετώπισης με πράσινη σφραγίδα ασφαλούς διαδρομής, ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, αποτελεί για εμάς στο North Pages, ένα πρόσωπο σταθμός στο επιστημονικό πεδίο, που γύρισε την επόμενη σελίδα της ενέργειας, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας τα οικιακά απορρίμματα.

Ανδρονίκη Παντιώρα/North Pages