Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Γλυκά με ήθος!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά μαύρη ζάχαρη σε όλα του τα γλυκά, καθαρό βούτυρο 99% και όχι μαργαρίνες, βιολογικό γάλα και όχι κρέμα γάλακτος, το ζαχαροπλαστείο "Φύσις" παραμένει σταθερό στις αξίες και στις αρχές του, έχοντας εισάγει τη φιλοσοφία του υγιεινού γλυκού και του υγιεινού τρόπου ζωής.  

Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές, διογκωτικές ύλες και βελτιωτικά γεύσης, το "Φύσις" μπορεί εξαρχής με την πρωτοεμφάνισή του στην αγορά να έκανε τη διαφορά, έμεινε όμως πιστό μέσα στο χρόνο, στο αξιακό σύστημα που πρεσβεύει, διατηρώντας αυστηρές προδιαγραφές και υψηλή ποιότητα παραγωγής σε όλα του τα προϊόντα, αδιαπραγμάτευτα.


"Όταν έχεις ένα καλό γλυκό, πρέπει να το γευτείς σε μικρή ποσότητα", μας λέει ο Ιωάννης Νταλιάνης, ο άνθρωπος πίσω από το "Φύσις". Μιλώντας μαζί του συνειδητοποιήσαμε ότι η υγιεινή διατροφή και ο υγιεινός τρόπος σκέψης είναι άμεσα συνυφασμένος και με τα γλυκά.
                                                                                

Ένα υγιεινό γλυκό έχει διαφορά από ένα μη υγιεινό γλυκό. "...Λόγω του ότι το γλυκό δεν μας παρέχει θρεπτικές ουσίες, αλλά το έχουμε ανάγκη, χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο αθώο... Εμείς κυνηγούσαμε πάντα την ποιότητα. Ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται εκεί, στο γεγονός ότι χρησιμοποιούμε απαρέγκλιτα άριστες πρώτες ύλες. Ένα άλλο ποσοστό οφείλεται στο που μεγαλώσαμε. Στην εποχή που παίζαμε στις αλάνες, στην ύπαιθρο, στη φύση. Την εποχή που οι τροφές και όλα ήταν πιο αγνά...".


Πίσω από κάθε επιχείρηση, κρύβεται μια ιδέα η οποία δίνει τον παλμό.  Η νοοτροπία αυτής, εμφυσίεται στη λειτουργία της καθημερινά. Είναι κάτι υπαρκτό και όχι ιδεατό. Το "Φύσις" όντως ξεχώρισε και ξεχωρίζει, στα Βόρεια Προάστεια, γιατί καμιά φορά ξυπνούν οι αισθήσεις, ταράζεται το νεύρο της γεύσης και μια μυρωδιά απ’ τα παλιά, μας φέρνει εκεί στην πίτα της γιαγιάς, αυτή που μας έφτιαχνε ψωμί με ζάχαρη ή έτριβε από πάνω λίγο κακάο.

Είναι αυτές οι στιγμές λοιπόν που ανακαλούμε την κοιτίδα της μνήμης, τη δεξαμενή του συναισθήματος, όταν η σπιρτάδα της καθαρής πρώτης ύλης, κάνει το θαύμα της. Και την αναζητούμε. Είναι βέβαια δύσκολο να τη βρούμε τη σημερινή εποχή. Όταν όμως τη βρίσκουμε, προσφεύγουμε πάντα σε αυτό το συναίσθημα και επιστρέφουμε, ξανά και ξανά.

Περισσότερες φωτογραφίες North Portfolio Fisis:
https://www.facebook.com/pg/Northpages/photos/?tab=album&album_id=756507281424265
                                                                                   

https://www.fysis.gr/
Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκεύη
τηλ.: 210 6090740
Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι
τηλ.: 211 4069267
info@fysis.gr