Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Αρχιτεκτονική για παιδιά!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Το Architecture Kids Athens, Aka, είναι ένα πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο για παιδιά και εφήβους  το οποίο επιμελείται σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις αφιερωμένες στην αρχιτεκτονική και στην αστική κουλτούρα στην Αθήνα.

Στα εγκαίνια του χώρου, φίλοι, συνάδελφοι και ντόπιοι Χολαργιώτες, παρευρέθησαν για να κατευοδώσουν από κοντά με τις ευχές τους, μία τόσο αξιόλογη επιχειρηματική πρωτοβουλία.  
                                                                              

Η Χριστίνα Παπαδημητρίου και ο Marc Britz, ασκούμενοι αρχιτέκτονες και οι δύο, πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί αρχιτεκτονικής, με διδακτική εμπειρία σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, κάνανε πράξη τη σκέψη τους, να προσφέρουνε δηλαδή παιδαγωγική της αρχιτεκτονικής σε παιδιά και εφήβους, με στόχο να καταστήσουν το Aka, ένα ζωντανό κύτταρο δημιουργίας και ελεύθερης σκέψης.


Η αρχιτεκτονική εκπαίδευση προάγει την κριτική σκέψη και δράση, προωθεί την προσωπική ανάπτυξη μέσω της ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων και καλλιεργεί την καλύτερη κατανόηση της πόλης στην οποία ζούμε και δρούμε ως πολίτες.
                                                                       

Τα αρχιτεκτονικά μαθήματα είναι δομημένα πάνω σε πτυχές των εφαρμοσμένων επιστημών, όπως τα μαθηματικά, τη φυσική και τη χημεία και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, όπως η τέχνη, η ιστορία και η κοινωνιολογία. Βασικό κομμάτι, αποτελεί και η εισαγωγή στα βασικά αρχιτεκτονικά μέσα αναπαράστασης και απεικόνισης, όπως η φωτογραφία, το κολάζ, τα σκίτσα, τα σχέδια και η δημιουργία μοντέλων σε αναλογική και ψηφιακή μορφή.

Μέσω αυτής της διδασκαλίας, τα παιδιά εξερευνούν και πειραματίζονται με διαφορετικούς τρόπους δημιουργικής έκφρασης,  διερευνούν έννοιες, που συνήθως διδάσκονται σε μεμονωμένα μαθήματα και σε αφηρημένους όρους, με ολιστικό και βιωματικό τρόπο και μαθαίνουν να επικοινωνούν τις ιδέες τους.

To Aka Architecture Kids Athens, δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του The people's Trust και της Action Finance Initiative-AFI, δύο οργανισμούς που στηρίζουν έμπρακτα τις νέες, καινοτόμες επιχειρήσεις.   

www.a-k-a.gr
Φανερωμένης 49, 15562 Χολαργός
210 6544724, 6946331327
info@a-k-a.gr