Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Η καλαισθησία της γεύσης!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Η εύκολη λύση της συγκάλυψης προσφεύγει στη δικαιολογία της αγάπης, όταν όλα σταματούν σε μια μετριότητα. Η επιχειρηματικότητα, ο στόχος, το όνειρο, όλα προσκρούουν στον τοίχο του τι απαιτείται, τι χρειάζεται, για να γίνει κάτι σωστά!

Είναι πολύ αυστηροί οι κανόνες σε αυτά τα επίπεδα ζαχαροπλαστικής. Όταν δοκιμάσεις, καταλαβαίνεις… και διερωτώμαι…! Γιατί αισθάνομαι αυτό το ταξίδι της γεύσης. Έχεις δοκιμάσει; Δοκίμασε και θα δεις…!


Είναι αλήθεια τελικά ότι από το πωλητήριο μπορεί κανείς να αντιληφθεί όλο το μαγαζί. Κόντρα σε ότι έχουμε συνηθίσει, κόντρα σε ένα τερατώδη κόσμο μιγμάτων στην Ελλάδα, κόντρα στο φως!
Υπάρχει τελικά μερίδιο στην αγορά για το εικαστικό γλυκό;


Το ζαχαροπλαστείο Dimitris Econimides, στο Νέο Ψυχικό, ήρθε στην Αθήνα, τεστάροντας τον ορό αλήθειας της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Γλυκά έργα τέχνης! Ένας απόλυτα προσεγμένος και δομικά άρτιος χώρος, από τη βιτρίνα των γλυκών μέχρι τα ενδότερα δωμάτια συσκευασίας. Με καινοτόμες εργαστηριακά κατασκευές και αυτόνομα εργαστήρια, ξεχωριστό δωμάτιο θερμοκρασιών που φυλάσσονται το αλεύρι και οι σοκολάτες, ένας χώρος σκοπίμως μελετημένος αρχιτεκτονικά, από την κατασκευή του. Όλα άψογα, πεντακάθαρα, αστραφτερά, στην εντέλεια!
                                                                            

Ρωτάω αυθόρμητα, έτσι για να σπάσω τον πάγο, για να αρχίσω να εκμαιεύω "μυστικά"… Το αγαπάς αυτό που κάνεις; Μου έρχεται η εξής απάντηση που με ξαφνιάζει ευχάριστα. Έπρεπε να το είχα φανταστεί…"...Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τη λέξη αγάπη και ας την αντικαταστήσουμε με τη γνώση. Η βαθιά γνώση είναι συνάρτηση της αγάπης. Όλοι αγαπούν αυτό που κάνουν, μέχρι να βάλουν το χέρι στην τσέπη...". 



Υπέρμαχος της άποψης ότι αν θέλεις να κάνεις κάτι καλά, κάντο σωστά, ο Δημήτρης Οικονομίδης υπηρετεί με άψογη λεπτομέρεια και σε κάθε εργασιακή του πτυχή, την αυτοτέλεια του κλάδου του. "...Τα πιο λαμπερά μαγαζιά είναι εκείνα που δεν φαίνονται πολύ...", μου λέει και συνεχίζει "...η πλειοψηφία είναι πολύ έτοιμη εκεί έξω. Βαθμολογώ με 10'  το κοινό μου..."

Και εμείς με τη σειρά μας, μπορούμε να βαθμολογήσουμε με 10' αυτό που γευτήκαμε και αυτό που είδαμε!

http://dimitriseconomides.com/
Dimitris Economides Athens
Λεωφόρος Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό
(210) 6755000