Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ένα... Koykoy που φέρνει την άνοιξη!


Ένα all day café bar στον Χολαργό φιλοδοξεί να γίνει το νέο σου στέκι και διαθέτει όλα τα προσόντα για να το πετύχει. Ανεβαίνεις τα σκαλιά του εμπορικού κέντρου και μια ζεστή γυναικεία φωνή της τζαζ ακούγεται σαν κάλεσμα για να προχωρήσεις...

Φτάνεις έξω από την πόρτα που είναι στολισμένη με φωτάκια, αν είναι βράδυ θα τα δεις να λάμπουν στολίζοντας διακριτικά την βιτρίνα του μαγαζιού, προετοιμάζοντάς σε για τον υπέροχο χώρο που θα σε υποδεχτεί. Ένα αντίγραφο πορτρέτου μιας γυναίκας του Μοντιλιάνι και το Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι του Βερμέερ μπλέκονται με έργα του Βαν Γκογκ και άλλους ζωγραφικούς πίνακες στον βαθυπράσινο βαμμένο τοίχο που θυμίζει τόσο μα τόσο Αγγλία.


Από το ταβάνι κρέμονται ρετρό φωτιστικά και ένας εντυπωσιακος πολυέλαιος ενώ και στον απέναντι τοίχο δεσπόζει ένας τεράστιος καθρέφτης αντίκα. Ολόκληρο το μαγαζί αποπνέει μία vintage αισθητική και όλα τα αντικείμενα στον χώρο, μικρά ή μεγαλύτερα, καταφέρνουν και δένουν αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που μοιάζει να ξεπήδησε από ταινίες όπως η Αμελί. 
                  

«...Η έμπνευση για την διακόσμηση του χώρου ήρθε κυρίως από αγαπημένες ταινίες...» επιβεβαιώνει η μία εκ των δυο ιδιοκτητριών, η Άρτεμις. Με την δίδυμη αδερφή της Εβελίνα άνοιξαν το Coffee Koykoy πριν περίπου δυόμιση χρόνια και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χώρο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό.

Δεν είναι μόνο η διακόσμηση. Είναι και η μουσική, που κινείται κυρίως στο φάσμα της τζαζ, που θα ακούσεις ένα χειμωνιάτικο κρύο μεσημέρι από την θαλπωρή του μεγάλου καναπέ πίνοντας ζεστή σοκολάτα, φλερτάροντας με την ιδέα να δοκιμάσεις ένα από τα χειροποίητα γλυκά τους και προγραμματίζοντας ήδη την επόμενη φορά που θα δοκιμάσεις το brunch που σερβίρουν.


Τον πρώτο καιρό το Koykoy λειτουργούσε μόνο ως καφέ, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα. Πλέον έχει δώσει βαρύτητα και στα βράδια, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο με μία μεγάλη γκάμα κοκτέιλ, απλών ποτών και επιλεγμένες ετικέτες κρασιού.


«...Το καλοκαίρι σερβίρουμε επίσης κάποια κοκτέιλ βασισμένα στο κρασί με φουλ πάγο...» λέει η Άρτεμις και ήδη ονειρεύομαι ένα ζεστό βράδυ στην βεράντα που τις ζεστές μέρες γεμίζει με τραπεζάκια. Πρόσφατα ξεκίνησαν και τη διοργάνωση πάρτι, συνήθως μία Δευτέρα το μήνα. Αυτές τις βραδιές η μουσική αλλάζει και το happy hour στις τιμές των ποτών και της μπύρας κρατάει μέχρι το κλείσιμο.


«...Θέλουμε στο άμεσο μέλλον μια φορά την εβδομάδα να διοργανώνουμε ένα θεματικό πάρτι, όπως μία κουβανέζικη βραδιά για παράδειγμα, όπου όλα, από τη μουσική μέχρι τα ποτά και τον χορό θα κινούνται σε κουβανέζικους ρυθμούς» μου λέει χαμογελώντας...». Την ακούω να μου μιλάει καθώς καταπίνω την τελευταία μπουκιά της λαχταριστής σοκολατόπιτας και σκέφτομαι πόσα ωραία πράγματα μπορούν να χωρέσουν σε ενα μικρό μαγαζί. Και πόσο όμορφο είναι το αποτέλεσμα όταν οι άνθρωποι αγαπάνε πραγματικά αυτό που κάνουν.

Coffee Koykoy 
Φανερωμένης 8, Χολαργός, εμπορικό «Πλάζα»
2114100575

Αφροδίτη Φούντα / Νorth Pages