Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Μαθαίνω να κολυμπάω σωστά!


Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το Ολυμπιακό στάδιο και τις εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητηρίου για την προώθηση των μαθημάτων κολύμβησης που προβλέπονται στο ήδη υπάρχων πρόγραμμα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια του μαθήματος της φυσική αγωγής, το υπ. Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας, στην προσπάθειά του να εντάξει και να επιτύχει το συνδυασμό της συνεργασίας των δήμων με τα κολυμβητήρια, τη μετακίνηση και τη μεταφορά των παιδιών με τα λεωφορεία των περιφερειών και την τοποθέτηση πτυχιούχων εκπαιδευτών, όπου με τη χρηματοδότηση 350.000 ευρώ της γ.γ Αθλητισμού, ανέλαβαν καθήκοντα και υποχρεώσεις, δίνει προτεραιότητα στην εκμάθηση του σωστού τρόπου κολύμβησης από την καθοριστική, σχολική ηλικία. Ειδικοί εκπαιδευτές καθορίζουν το πρόγραμμα το οποίο ακολουθείται, το οποίο χρίζει ευρύτερης αποδοχής από τη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στη φωτογραφία (επάνω) βρίσκεται ο γ.γ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Ολυμπιονίκη αθλητή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρο Γιαννιώτη.   

Ανδρονίκη Παντιώρα / North Pages