Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Με ένα κλαδί ελιάς...!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Με ένα κλαδί ελιάς στο χέρι, που κρατούσαν τα παιδιά και το έδιναν στους αθλητές την ώρα που περνούσαν, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, εμψύχωνε και παρότρυνε τους δρομείς, Μαραθωνοδρόμους, λίγα εναπομείναντα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο. 

Μια ανάσα πριν τον τερματισμό, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, χαιρέτησε σήμερα του αθλητές του Μαραθωνίου που διέρχονταν από το ύψος του Νέου Ψυχικού, με μια πολύ όμορφη χειρονομία ευγένειας και σεβασμού. Με δεδομένο ότι  ο δήμος Φιλοθέης Ψυχικού, είναι ο τελευταίος δήμος πριν τον τερματισμό στην Αθήνα, στο Καλλιμάρμαρο, τα παιδιά στεκόταν δίπλα του απλώνοντας το χέρι με το κλαδί ελιάς στους πρώτους δρομείς, μεταξύ αυτών φυσικά και ο νικητής του φετινού 38ου Μαραθώνιου Αθηνών, Κώστας Γκελαούζος.                                                    


Συγχαρητήρια αρχικά σε όλους τους συμμετέχοντες, στους αθλητές, σε αυτούς τους πρωταθλητές που υπερέβησαν εαυτό, νίκησαν την κούραση, την εξάντληση και την υπερβάλλουσα κόπωση που τους κατέβαλε, αποδεικνύοντας μέσο αυτού του ιστορικού θεσμού, ότι η ισχυρή δύναμη της θέλησης, της προσπάθειας και της επιμονής για την επιτυχία, αποδίδει εν τέλει τα αναμενόμενα.                              


Συγχαρητήρια σαφέστατα στο δήμο Φιλοθέης Ψυχικού για αυτού του είδους την πρωτοβουλία και στο δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη προσωπικά, καθώς έδωσαν ένα ενδεικτικό μήνυμα ευπρέπειας και σεβασμού απέναντι στις αρχές και τις αξίες που αντιπροσωπεύει ο θεσμός του Μαραθώνιου και βεβαίως συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν ως κύριοι εκφραστές αυτού του μηνύματος της επιβράβευσης της προσπάθειας και της δύναμης  θέλησης και της αγάπης στα ιδανικά.            

Η Ναταλία Καπουσίζη με το Γιώργο Παπαχρόνη
Ένα όμορφο στιγμιότυπο οργάνωσης και συντονισμού από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Παπαχρόνη, λίγο πριν την κάθοδο των πρώτων αθλητών. Και του χρόνου, στον επόμενο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, με τη συμμετοχή περισσότερων παγκόσμιων αθλητών και πρωταθλητών!