Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Ακόμα μια μεγάλη διάκριση!


Ανάμεσα στους 100 καλύτερους της χώρας μας, 7 μαθητές τους Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, διαγωνίστηκαν για μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft 2021, διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν, με την μικρότερη ηλικιακά συμμετοχή στον Πανελλήνιο Τελικό της Αθήνας!

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και μέγα χορηγό την Microsoft. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ο επίσημος διαγωνισμός δεξιοτήτων στο Microsoft Office και ο μοναδικός που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Από το 2002 μέχρι και σήμερα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOS (Προκριματικοί Αγώνες, Πανελλήνιος Τελικός), φιλοξενεί τους καλύτερους κάθε χώρας σε Word, Excel & PowerPoint στον Παγκόσμιο Τελικό. Μια εμπειρία ζωής για κορίτσια και αγόρια από κάθε γωνιά του πλανήτη! 
                                                                     

Το Microsoft Office Specialist, έχει γίνει πλέον θεσμός και στη χώρα μας! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η σπουδαιότερη διοργάνωση στον τομέα των γνώσεων και της χρήσης υπολογιστών, διοργανώνεται στην Ελλάδα από την ACTA, η οποία αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του Ελληνικού Σκέλους και οι νικητές θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό, τελεί υπό την αιγίδα της Certiport, της Microsoft, του κορυφαίου παρόχου εξετάσεων Πιστοποίησης Πληροφορικής και του Υπουργείου Παιδείας & θρησκευμάτων.
                                                                     

Βρεθήκαμε στο χώρο της Ελληνογαλλικής, στο Νέο Ψυχικό, στην Ψυχάρη. "...Είμαστε για άλλη μια φορά περήφανοι για τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε την ACTA και το Stavros Niarchos Foundation Cultural Center για την αξιόλογη διοργάνωση...", μας είπαν οι καθηγητές τους. 

Στους Ελληνικούς Προκριματικούς Αγώνες συμμετείχαν μαθητές και φοιτητές από 13 – 22 ετών, οι οποίοι έπρεπε να αποδείξουν τις γνώσεις τους στο Microsoft Office 2019 και συγκεκριμένα στις εφαρμογές Word, Excel και PowerPoint. Η ελληνική αποστολή για τον Παγκόσμιο Τελικό θα αποτελείται από 3 μαθητές, τους Πανελλήνιους Πρωταθλητές στο Word, το Excel και το PowerPoint.