Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Χαρτόπολις ή ''Βιβλιόπολις''...;


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Το Χαρτόπολις βιβλιοχαρτοπωλείο, βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό, στο Φάρο από το 1992 και είναι χώρος που σε ''καλωσορίζει'' με αύρα και ενέργεια θετική που εκπέμπουν οι άνθρωποί του!

Όλα συμβάλλουν σε αυτό. Οι άνθρωποι, η δημιουργός και ιδιοκτήτρια του, η Ελένη Νικολέλη και οι συνεργάτες της, γνωρίζουν τα πάντα για οποιαδήποτε έκδοση, διαβασμένοι σωστά και πολύ, θα σου δώσουν την λύση σε αυτό που ψάχνεις ή σε αυτό που επιθυμείς να διαβάσεις! Παράλληλα η Χαρτόπολις, όπως θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε, μία μικρή πόλη του βιβλίου δηλαδή, ως ''Βιβλιόπολις'' μας εντυπωσιάζει κάθε φορά με τις live εκδηλώσεις που διοργανώνει, πολύ συχνά πια! Σχεδόν κάθε εβδομάδα, ένας συγγραφέας ''παρουσιάζει'' ζωντανά το έργο του, υπογράφοντας μάλιστα το κάθε αντίτυπο που επιθυμεί ο μελλοντικός του αναγνώστης.
                   

Έτσι συναντηθήκαμε με τον Γιώργο Νικόλαο Σταματελόπουλο, συγγραφέα που παρουσίαζε το βιβλίο του ''Το Στιγμιαίο'' από τις ''Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή''. Ο συγγραφέας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1987 και από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου το 1992. Το 1996 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Μηχανικού (Dr.-Ing.) από το Πανεπιστήμιο του Braunschweig, στη Γερμανία. Εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια σε εταιρείες του ενεργειακού τομέα στην Αυστρία και τη Γερμανία. Έχει εξειδικευτεί στις συμβατικές και τις ανανεώσιμες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου εταιρειών του τομέα στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών Εταιρειών. Έχει συγγράψει μία επιστημονική μονογραφία στα γερμανικά και ένα κεφάλαιο ενός πολυσυγγραφικού τεχνικού βιβλίου στα αγγλικά. ''Το Στιγμιαίο'' είναι το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο.


Αν και μια ζωή δεν χωράει σε μία στιγμή πιθανόν να χώρεσε σε αυτό το βιβλίο των 738 σελίδων! Και ενώ μία στιγμή μπορεί σίγουρα να στιγματίσει κάποιον, ίσως, να μην της αξίζει, να κουκουλώσει μια ζωή. Κατοχή, αντίσταση, εμφύλιος, πολιτική αστάθεια, χούντα, μεταπολίτευση στο έλεος της ιστορίας μία ''κινηματογραφική'' κυκλοφορία του πρωταγωνιστή στο ''Το Στιγμιαίο'' γραμμένη με εξαιρετικό τρόπο από τον Γιώργο Νικόλαο Σταματελόπουλο που θα σας προκαλέσει να το διαβάσετε γρήγορα μέχρι τέλους!