Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Πεντέλη - Ένα πράσινο βουνό και πάλι...


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Με σύμμαχο μια υπέροχη, ηλιόλουστη, Φθινοπωρινή ημέρα, συγκεντρώθηκαν χθες, πλήθος κόσμου, εθελοντών στην 3η δράση αναδάσωσης του Σύνδεσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε".

Σημείο συνάντησης: Ιεράς Μονή Παντοκράτορος, Νταού Πεντέλης. Μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, νέοι και γηραιότεροι, συνέρρεαν χθες στις κορφές της αγαπημένης μας Πεντέλης, να φυτέψουν το δικό τους δεντράκι, βοηθώντας και συμβάλλοντας ο καθένας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος. 
                                                                                  

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη δράση αναδάσωσης με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε", είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλλια, όπου αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν την δυνατότητα, να επιστρέψουν στο σημείο, προκειμένου να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν.
                                                                                      

Η συγκεκριμένη δράση, είναι εξόχως σημαντική, όπως και κάθε δράση τέτοιου είδους, διότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας, δασοπροστασίας καθώς και εθελοντισμού. 
                                                                                    

"..Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος...", σημειώνει με έμφαση και ξεχωριστό ενδιαφέρον ο Βλάσσης Σιώμος, πρόεδρος του ΣΠΑΠ, ο άνθρωπος φύλακας άγγελος τρόπον τινά της δραματικής ιστορίας της πάλαι ποτέ πανέμορφης Πεντέλης που εξακολουθεί ακόμα να μας γοητεύει, διατηρώντας μια μοναδική ενεργειακή δυναμική.
                                                                                       

Με στόχο λοιπόν να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό, όλοι μαζί, δηλώσαμε το παρόν τη χθεσινή ημέρα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας σε αυτή την αναδάσωση, προκειμένου να φουντώσει ξανά η βλάστηση και το πράσινο στην Πεντέλη.
                                                                                   

Συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς, αλλά και σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια διαφύλαξης της Πεντέλης, αυτού του μοναδικού κάλλους, πνεύμονα οξυγόνου της Αττικής, που μαζί με τα υπόλοιπα εξίσου ιδιαίτερης ομορφιάς βουνά της πόλης, βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση του τεράστιου όγκου ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πάνω απ' όλα όμως αποτελεί μεγίστης σημασίας το γεγονός, ότι οι αυριανοί πολίτες της χώρας, τα μικρά παιδιά, εκπαιδεύονται και μαθαίνουν για το δάσος, αποκτούν από νωρίς, από την κατάλληλη ηλικία, παιδεία για την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολυτιμότερο σήμερα σύμμαχο του ανθρώπου.