Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ο Μαραθώνιος που μας εμπνέει!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ρεπορτάζ..; Όχι! ''Reporting'' είναι η ακριβής ονομασία της συλλογής ειδήσεων και πληροφοριών γύρω από ένα θέμα της επικαιρότητας ή από ένα γεγονός και η παρουσίασή του σε όποιο μέσο έντυπο ή ηλεκτρονικό! Κι αυτό γιατί το ρεπορτάζ είναι κάτι το ολοκληρωμένο, είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Παρουσιάζοντας το ρεπορτάζ μας, με την Ανδρονίκη Παντιώρα από τον πρόσφατο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που ''τρέχει'' εδώ στο North Pages από τα προηγούμενα πέντε θέματα, θα ήθελα δοθείσης της ευκαιρίας να αναφέρω και να υπερτονίσω ξανά, για άλλη μια φορά, ότι το ρεπορτάζ θέλει πάθος, αγάπη, διορατικότητα, συγκέντρωση και ένεκα του ότι η δημοσιογραφία, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την παρουσιάζουν ως επιστήμη, θα έλεγα ότι δεν είναι. Το σπουδαιότερο που ''απαιτείται'' είναι: Iδέες και έμπνευση!


Η αρχή έγινε από το ''Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου'' όπου η υπεύθυνη Ειρήνη Σπανού με παρρησία παρουσιάζει τα εκθέματά του, ''μπολιάζοντάς'' τον κάθε επισκέπτη του ώστε να ανυπομονεί για τα συμμετάσχει ή παρακολουθήσει τον αγώνα! Η συνέχεια δόθηκε με τον Στέργιο Τσίρκα, όπου τα τελευταία χρόνια, ως Δήμαρχος Μαραθώνα, είναι ένας τέλειος οικοδεσπότης της εκδήλωσης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη και με την Σοφία Σακοράφα, που με την ευγένεια που τη διακατέχει, εξακολουθεί ως σπουδαία αθλήτρια που είναι, να υπηρετεί και από τη προεδρία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., τον κλασικό αθλητισμό! Ακολούθησε  ο εξαίρετος Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, ο Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος αποδέχτηκε την πρότασή μας και ως ''άρχων'' του τελευταίου προαστείου της Μαραθώνιας διαδρομής πριν την Αθήνα, χαιρέτησε τους χιλιάδες Μαραθωνοδρόμους, προσφέροντάς τους ένα κλαδί ελιάς!


Σε όλους τους δρομείς, από τον Κώστα Γκελαούζο που ήταν ο νικητής του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας, μέχρι τον Πάνο που τερμάτισε σχεδόν επτά ώρες μετά, σε αυτή την συγκλονιστική εκδήλωση, η Σοφία Σακοράφα ήταν εκεί περνώντας το μετάλλιο σε όλους τους αθλητές! Ανάμεσά τους, χιλιάδες Μαραθωνοδρόμοι αθλητές, μεγάλοι και μικροί, νέοι και ηλικιωμένοι, Έλληνες και από όλα τα μέρη του κόσμου. Όλοι με σεβασμό στην ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου, με σεβασμό στο Μαραθώνιο που μας εμπνέει!

Περισσότερες φωτογραφίες Northpages Portfolio:
https://northfolio.blogspot.com/2021/11/blog-post.html