Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Η υποκριτική στο χορό!


Γνωρίζοντας βαθύτερα τον εαυτό μας και το σώμα μας, ολοκληρώνουμε καλύτερα τον τρόπο που χορεύουμε. Στο σεμινάριο υποκριτικής και χορού "Emotional truth in dance performance", οι συμμετέχοντες, θα ανακαλύψουν την συναισθηματική αλήθεια ενός χορού, μιας ολοκληρωμένα
εκτελεσμένης χορογραφίας. 


20 ώρες γεμάτες χορό, υποκριτική και αυτογνωσία, το Σαββατοκύριακο 13 – 14 και 20-21
Νοεμβρίου 2021, στη σχολή χορού Δέσποινα Γρηγοριάδου στην Κηφισιά,
οι χορευτές στην ενότητα του χορού, θα γνωρίσουν τη δημιουργία χορογραφίας με μια ιστορία και στη ενότητα της υποκριτικής,  
θα διερευνήσουν τη χρήση προηγμένης τεχνικής συναισθηματικής δράσης μέσα σε μια χορογραφία και την περίπτωση αν αυτό φέρνει κάτι επιπλέον στην παράσταση, θα καλύψουν τη συναισθηματική ανάκληση, το ευφάνταστο ερέθισμα, το διαθέσιμο ερέθισμα και την αισθητηριακή ανάκληση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Χορός - Σάββατο 13/11: 15.00 - 20.00, Κυριακή 14/11: 12.00 - 16.00

Το επίπεδο είναι μεσαίο έως προχωρημένο.

Υποκριτική: Διάρκεια: 12 ώρες
Σάββατο 20/11: 12.00 - 18.30, Κυριακή 21/11: 12.00 - 17.30

Η Κατερίνα Χλιάρα (Φωτ. επάνω ), είναι καθηγήτρια χορού και χορογράφος, με μεταπτυχιακό στη χορογραφία και με εξειδίκευση στο Acting in Dance από το Πανεπιστήμιο του Lincoln, UK. Διδάσκει Σύγχρονο Χορό, Μιούζικαλ και Hip-Hop. Έχει χορογραφήσει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις με την κορυφαία συνεργασία της στο έργο "Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα", με τον Κώστα Βουτσά (2013). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαίδευση στην υποκριτική, με βάση την έκφραση του χορευτή στο χορό. Συμμετέχει με την ομάδα της σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί με τον τίτλο Best Documentary Dance, Best Choreographer και Best Direction, σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
                                                             

Μαζί της θα είναι ο ξεχωριστός Oliver Torr (Φωτ. επάνω), καθηγητής Υποκριτικής. Έχει διδάξει υποκριτική επί 18 χρόνια, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς ηθοποιούς με καριέρα στη σκηνή και μπροστά από την κάμερα (Χόλιγουντ). Η ειδικότητά του δίνει σε όλους τους μαθητές τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να βελτιώνουν το δικό τους ταλέντο. Κάθε ηθοποιός είναι μοναδικός, κάθε ηθοποιός είναι διαφορετικός και αντιμετωπίζει όλους όσους παρακολουθούν την τάξη με αυτόν τον τρόπο. Εργάζεται στο υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης ηθοποιών για σχεδόν δύο δεκαετίες με στόχο να βελτιώσει και να τελειοποιήσει το επίπεδο του κάθε ηθοποιού. Είναι κλασικά εκπαιδευμένος ηθοποιός, με μεταπτυχιακό στη σκηνοθεσία. Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί περιλαμβάνουν Strasberg, Meisner, Meyerhold, Grotowski, Suzuki, SITI και Linklater. Έχει διδάξει ηθοποιούς, τραγουδιστές όπερας, κλασικούς μουσικούς και χορευτές. Στην εργασία του, εστιάζει στο να ζουν οι ηθοποιοί τον χαρακτήρα,  όσο το δυνατόν περισσότερο και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί και στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Κόστος σεμιναρίου: 70 ευρώ
Για να κλείσετε θέση καλέστε στη σχολή χορού Δέσποινα Γρηγοριάδου : 2130047452
Ή επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στο event https://fb.me/e/1qsNKkC7p