Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Μουσικό ταξίδι 100 ετών!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Λύστε τις άγκυρες κι αέρα στα πανιά μας! Βγαίνουμε στα ανοιχτά με υπέροχες μουσικές... καταμεσής του Αιγαίου από Σμύρνη με προορισμό το αίθριο λιμάνι του Δήμου Κηφισιας! Στο μουσικοτάξιδο αυτό ''καπετάνισσα'' είναι η μοναδική πηγαία μουσικός, Ευανθία Ρεμπούτσικα!

Α​κούς τη μουσική της να σου λέει λέξεις​, ψυθίρους από τα στενά σοκκάκια της Σμύρνης ''ντυμένα'' με συγκινητικές μελωδίες. Εκατό χρόνια μετά.​ ​Α​υτό που ξεχωρίζει την σπουδαία μουσικό και συνθέτρια, ​είναι​ τα όρια​ που δεν υπάρχουν, μεταξύ ​μεταξύ του ήχου, της ιστορίας και της εικονικής μεταφοράς στην σκηνή.


Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, κανοντας χρήση του τετριμένου ''μαγεψε το κοινό'', στην ''παράσταση'' με τίτλο ''Στους δρόμους της Σμύρνης'' στο Αίθριο Θέατρο του Δημαρχ​ε​ίου Κηφισιάς, πλαισιωμένη από την μουσική ομάδά της, που δεν σταμάτησαι λεπτό να εκδηλώνονει το πάθος και το ταλέντό στην ομολογουμένος συγκινητική εκδήλωση. 



​Στην παρασταση που έγινε στα πλάισια των εξαιρετικών και φέτος Μενάδρεια 2022 που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. ​''​Δημήτριος Βικέλας​'' του Δήμου Κηφισιάς​, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος καθώς και η Πρόεδρος του ''Δημήτρης Βικέλας'', Νίνα Βλάχου με ιδιαίτερη θέρμη, υποδέχτηκαν τους θεατές της παράστασης, που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο του Δημαρχείου!