Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Πρώτο κουδούνι με χειροκροτήματα!

γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Το πιο σημαντικό για ένα παιδί, ένα μαθητή, ανεξάρτητα τη βαθμίδα εκπαίδευσης που διανύει, είναι η αρχή, η πρώτη ημέρα κάθε χρονιάς, η επιστροφή στο σχολείο, κατόπιν της καλοκαιρινής ξεκούρασης, των διακοπών και της ανεμελιάς! 

 Η ανάγκη του για γνώση και η λαχτάρα του για εξερεύνηση των νέων καινούργιων δεδομένων που αποτελούν πρόκληση στο επόμενο, νέο επίπεδο τάξης αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο στη ζωή κάθε παιδιού. Δεν είναι τυχαίο πως ο ''αγιασμός'', η επιστροφή από το θερινό διάλειμμα για τους μαθητές, γίνεται με κέφι, χαρά, αγκαλιές και ενθουσιασμό!

Ξεχωριστό παράδειγμα, στην σημερινή πρώτη μέρα, της νέας σχολικής χρονιάς, οι μαθητες στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών στο Νέο Ψυχικό. Οι ''παλιοσειρές'' των τάξεων του Γυμνασίου -  Λυκείου, καθώς και τα ''πρωτάκια'' τα μεγαλύτερα του Δημοτικού ως τον Ιούνιο, που πλέον είναι τα μικρότερα του Γυμνασίου, όλα μαζί πλημμύρισαν τον υπαίθριο χώρο του σπουδαίου αυτού σχολείου, με επιφωνήματα χαράς και ευχαρίστησης!


Κι όταν προσφωνήθηκε ο Βασίλης Σπυρογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλικής Σχολής Ουρσουλινών, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όπως και για κάθε καθηγητή που βρέθηκε στο βήμα. Δείγμα του εξαιρετικού παιδαγωγικού προγράμματος που εφαρμόζει το σχολείο, διατηρώντας μία ιδιαίτερη σχέση με κάθε εκπαιδευόμενο που πέρα από τον αλληλοσεβασμό, αποτελεί το απόλυτο στοιχείο επικοινωνίας, στην καθημερινότητα ενός σχολείου. 

Και με αυτό το μικρό, σπουδαίο δείγμα χαράς και ευχαρίστησης για την επιστροφή στα θρανία, ας ευχηθούμε να έχουμε μία νέα, καλύτερη από κάθε προηγούμενη, μαθητική χρονιά!