Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Καλό μας μήνα!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο ενθουσιασμός δεν μπορεί να περιγραφεί, να περιοριστεί σε λέξεις. Είναι κάτι που πρέπει να νιώσουμε για να μπορούμε να το περιγράψουμε και να το εκφράσουμε σε όλη του την έκταση.

Προϋποθέτει την έλλειψη φόβου και την πίστη στον άνθρωπο. Προϋποθέτει κοινούς στόχους, μια απόλυτη ένωση των ψυχών μας και όχι μια απλή συμμαχία του μυαλού μας. Πρωτομηνιά σήμερα, ιδιαίτερη μέρα, το συγκεκριμένο μήνα ίσως είναι πιο σημαντική ημέρα κι από την πρωτοχρονιά. 

Τα μικρά ή μεγάλα διαλείμματα των διακοπών μας γράφονται πλέον στο ''βιβλίο'' των αναμνήσεων στο κεφάλαιο ''Καλοκαίρι 2022''. Η επιστροφή μας σήμαινει μία ''βουτια'' στην καθημερινότητα και στο πλήθος λογαριασμών να μας περιμένουν στο γραμματοκιβώτιο, με νούμερα διαστημικά.

Αν και είναι πολύ δύσκολο να αξιολογήσουμε ή και ακόμα να εκδηλώσουμε ενθουσιασμό υπό το καθεστώς της πάλης μας με την επιβίωση, αναζητούμε τις απλές και φυσιολογικές συνθήκες που θα μας τον προκαλέσουν. Τα παιδιά μας... για παράδειγμα επιστρέφουν στο σχολείο, είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη, που μας κινητοποιεί! 

Τα σχολεία και η προετοιμασία για την επιστρόφή τους σε αυτά, αποτελεί το σημαντικό γεγονός του Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία, γεμίζουν τους δρόμους, το πρωί, το μεσημέρι, με τις φωνές τους και τις συζητήσεις τους, τα παιχνίδια και τον πλούσιο, νεανικό ενθουσιασμό τους. Ας γευτούμε, ας ''κλέψουμε'' λίγο από αυτόν τον αυθόρμητο παιδικο ενθουσιασμό, τον έχουμε ανάγκη, καθώς ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος! Καλό μας μήνα!