Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Στο «ηπειρωτικό» νησί της Αττικής!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Εικόνες βγαλμένες από πίνακες του Γκογκέν ταξιδεύοντας στον μπλε «πλανήτη». Ένας εικονικά νησιώτικος τόπος μόλις 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Κηφισιά.

Ακολουθώντας την διαδρομή προς Καπανδρίτι, μέσο της Εθνικής οδού, ή ακόμα από την Λεωφόρο Κηφισίας, περνώντας μέσα από Ερυθραία, Εκάλη, Δροσιά, Άνοιξη και ακολουθώντας τον περιφερειακό με κατεύθυνση προς Βαρνάβα, αντικρύζουμε το πραγματικό μεγαλείο της πλούσιας φύσης. Την απαράμμιλη ομορφιά ενός καταπράσινου τοπίου, που παρά τις καταστροφικές φωτιές που υπέστη, διεσώθη και αναγεννήθηκε, κυριολεκτικά απ' τις στάχτες του μερικά χρόνια πριν.

Το φυσικό περιβάλλον, εφάμιλλο με έργο τέχνης του Πωλ Γκογκέν, του σημαντικού Γάλλου ζωγράφου, εκπρόσωπο του ρεύματος του μεταϊμπρεσιονισμού και έντονα πειραματικού καλλιτέχνη που επηρέασε τα ρεύματα της μοντέρνας τέχνης. Ειδικά στην ρεματιά Βαρνάβα που ενώνει το Καπανδρίτι με το ομώνυμο χωριό, η λέξη «απόδραση» αποκτά το πραγματικό της νόημα.
Απαραιτήτως, μην παραλείψετε στάση για καφέ στη διαδρομή, στο Κιόσκι που θα συναντήσετε, δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού.
                                                 

Κι ακόμα δε έχουμε αντικρίσει τον προορισμό μας! Συνεχίζοντας... φτάνουμε στο μικρό χωριό του Βαρνάβα, το διασχίζουμε κατευθυνόμενοι στο επίνειον του. Δέκα περίπου κατηφορικά χιλιόμετρα συντροφιά με την θέα του γαλάζιου Ευβοϊκού μας χωρίζουν με το «ηπειρωτικό» νησί της Αττικής! Παραλία Βαρνάβα... Επικό έργο του Γκογκέν που μπορεί να μην σε ταξιδεύει στην Πολυνησία, στην Ταϊτή ή στις νήσους Μαρκέζας αλλά στην ομορφότερη χώρα του πλανήτη. Σε ελληνικό νησί!

                   

Ο Βαρνάβας διαθέτει ότι αναζητά κανείς από έναν ιδανικό προορισμό, για μια απόδραση-αστραπή από την πόλη. Ηρεμία, καθαρό αέρα, άφθονες εικόνες παρθένας φύσης, γραφικές παραλίες -τρεις κόλποι!- και απλόχερη φιλοξενία!

Στο «Άσπρο Μπλέ» θα βρείτε απλό, καθαρό και πρώτης ποιότητας φαγητό. Ψάρια απευθείας απ' τον Ευβοϊκό, φρέσκα, της ώρας, με άψογη εξυπηρέτηση και περιποίηση από το Γιάννη και τον Αλέξη Αλεξόπουλο, τα δύο αδέλφια που γνωρίζουν το μέρος από τα παιδικά τους χρόνια και τότε..., έπειτα από τέτοιες μικρές απολαύσεις, όλα μοιάζουν Καλοκαίρι και υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.